21.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ10ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ-DOCFEST: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟ

10ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ-DOCFEST: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟ

Στο Γιώργο Μιχαλακόπουλο είναι αφιερωμένη η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest, η αυλαία του οποίου θα ανοίξει για 10η συνεχή χρονιά στην πόλη της Χαλκίδας την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 στις 20:30 στο αμφιθέατρο του Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ένας πολύ σημαντικός ηθοποιός του Ελληνικού Κινηματογράφου, που τίμησε την τέχνη του και συνεχίζει να την υπηρετεί  με συνέπεια και αφοσίωση, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938.
Είναι απόφοιτος του 1961 της Δραματικής Σχολής του θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν ενώ αργότερα έγινε καθηγητής στο Εθνικό Θέατρο και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο τμήμα του Θεάτρου.

Υπήρξε δημοτικός σύμβουλος Αθήνας από το 1974 έως το 1986 και διετέλεσε Αντιπρόεδρος του ΚΕ.Θ.Ε.Α. Ίδρυσε το Θέατρο Σάτιρας, έπαιξε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, πρωταγωνίστησε σε πληθώρα ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και σκηνοθέτησε πολλά θεατρικά έργα.

Όταν ο ψηλόλιγνος μελαχρινός Γιώργος Μιχαλακόπουλος αποφοιτούσε από την δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν το 1961 στο πλευρό του ήταν περήφανη μια γυναίκα, η Αθηνά. Η Αθηνά, η σύντροφος της ζωής του, σε κάθε του επιτυχία του στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση, αλλά φυσικά και στο θέατρο τον “φυσικό” χώρο του Γιώργου Μιχαλακόπουλου, η Αθηνά ήταν διαρκώς εκεί, μέχρι σήμερα στη Καλλιτεχνούπολη Ραφήνας όπου το ζευγάρι κατοικεί μόνιμα.

Στο φεστιβάλ θα προβληθεί η ταινία «Το Αυγό» από τη σειρά «Εκείνος και Εκείνος» του Κώστα Μουρσελά, όπου πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Μιχαλακόπουλος και Βασίλης Διαμαντόπουλος.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα