20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ3ο ΜΟΥΣΙΚΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

3ο ΜΟΥΣΙΚΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

“…Ποιητές είμαστε όλοι μας !… Είτε γράφουμε ποίηση είτε όχι… Γιατί ποίηση δεν είναι η γραφή… Ποίηση είναι η ψυχή !…”
Γιώργος Φουντούλης
(Σολίστ – Καθηγητής Κιθάρας, Συνθέτης, Συγγραφέας)

Μουσικοποιητικό Αναλόγιο με την Καλλιτεχνική Επιμέλεια του Γιώργου Φουντούλη. Ένας νέος φιλόδοξος θεσμός αφιερωμένος στην Ελληνική Ποίηση, στους Ποιητές και στο “Αληθινό Τραγούδι”!!!

Με έδρα το Βόλο, το “Μουσικοποιητικό Αναλόγιο” θα ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα!

Διαβάζουν Ποίηση σύγχρονοι Έλληνες Ποιητές.

Συνθέτει τη Μουσική, Μελοποιεί και Παίζει Κιθάρα ο Γιώργος Φουντούλης

Ερμηνεύει τα τραγούδια η Μαρίνα Βολουδάκη

Το Μουσικοποιητικό Αναλόγιο περιλαμβάνει: Ανάγνωση – Απαγγελίες Ποιημάτων – Παρουσίαση Ποιητών – Παρουσίαση Βιβλίων Ποίησης – Μελοποιημένη Ποίηση – Ανοιχτό Βήμα Ποιητών και Μουσικών – Ανοιχτή Συζήτηση για Μουσικοποιητικά Θέματα κ.α. 

Προσκεκλημένη ποιήτρια του 3ου Μουσικοποιητικού Αναλογίου τη Πέμπτη 19 Απριλίου στις 8:30 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο, είναι η ποιήτρια Αρχοντία Κόμβου.Ο Γιώργος Φουντούλης μελοποίησε το ποίημα της Αρχοντίας “Κλέφτες Εραστές” το οποίο θα παρουσιαστεί με τη φωνή της Μαρίνας Βολουδάκη.  

Η Αρχοντία Κόμβου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Σπούδασε στο Τμήμα Προσχολίκης Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. κι έπειτα συνέχισε σπουδές θεάτρου στην Αθήνα. Σήμερα ζει και δραστηριοποιείται ποιητικά και θεατρικά στο Βόλο. Η ενασχόλησή της με την ποίηση ξεκίνησε από μικρή ηλικία με δημοσιεύσεις ποιημάτων σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Έχει γράψει ποίηση σε όλα τα ποιητικά μέτρα κι όλες τις στιχουργικές μορφές έπειτα από σεμινάριο ποίησης που παρακολούθησε στην International Art Academy. Το 2014 παρουσίασε στον Πολυχώρο Τέχνης Ωδείου Φουντούλη το σημαντικότερο έργο της, όπως θεωρεί η ίδια, την αποκρυπτογράφηση του ποιήματος ”Μονόγραμμα” του Οδυσσέα Ελύτη, όπου την οδήγησε η ιδιαίτερη ενασχόλησή της με το νομπελίστα ποιητή. Έχει συμμετοχή σε πολλές ποιητικές παρουσιάσεις και ομιλίες. Το 2014 μελλοποιήθηκε από το συνθέτη Γιώργο Φουντούλη το ποίημά της ”Κλέφτες Εραστές” σε ερμηνεία Μαρίνας Βολουδάκη.

.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα