18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΆκουσαν έναν γδούπο, βρήκαν στην κρεβατοκάμαρα έναν ζεστό μετεωρίτη

Άκουσαν έναν γδούπο, βρήκαν στην κρεβατοκάμαρα έναν ζεστό μετεωρίτη

Ουρανοκατέβατη έκπληξη για οικογένεια στο Νιου Τζέρσι.

Μεταλλικό αντικείμενο που πιθανότατα έπεσε από τον ουρανό διαπέρασε τη στέγη σπιτιού στο Νιου Τζέρσι, αναφέρουν αμερικανικά μέσα την Τετάρτη. Η Σούζι Κοπ, ιδιοκτήτρια του σπιτιού στο Χόουπουελ Τάουνσιπ, άκουσε έναν γδούπο και αρχικά νόμιζε ότι κάποιος είχε πετάξει πέτρα στο υπνοδωμάτιο του πρώτου ορόφου.

Όταν μπήκε στο δωμάτιο βρήκε στο πάτωμα ένα μαύρο μεταλλικό αντικείμενο με διαστάσεις 10 επί 15 εκατοστά και βάρος 1,8 κιλά, το οποίο φωτογράφησε η αστυνομία. «Το ακούμπησα νομίζοντας ότι πρόκειται για μια τυχαία πέτρα. Ήταν ακόμα ζεστό» είπε η Κοπ στο CBS News.

«Πιστεύουμε πως ήταν μετεωρίτης. Μπήκε από εδώ, χτύπησε στο πάτωμα και το κατέστρεψε, αναπήδησε στο ταβάνι και κατέληξε στο πάτωμα» ανέφερε. Η οικογένειά της ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία έστειλε στο σπίτι ειδική μονάδα τεχνικών με στολές προστασίας. Οι έλεγχοι για ραδιενέργεια βγήκαν αρνητικοί.

Οι μεταλλικοί μετεωρίτες αποτελούνται συνήθως από σίδηρο και άλλα μέταλλα και είναι πολύ πιο σπάνιοι από τους πέτρινους μετεωρίτες. Και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται είτε για υλικό που περίσσεψε από τον σχηματισμό του Ηλιακού Συστήματος πριν από 4,6 εκατομμύρια χρόνια, είτε για θραύσματα από συγκρούσεις διαστημικών αντικειμένων.

Το περιστατικό στο Νιου Τζέρσι είναι μεν σπάνιο αλλά όχι πρωτοφανές. Το 2011, μετεωρίτης σε μέγεθος αβγού βρέθηκε σφηνωμένος σε στέγη στο Παρίσι. Φέτος, μετεωρίτης βάρους μισού κιλού έπεσε στο μπαλκόνι ηλικιωμένου ζευγαριού στην Ιταλία την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα