16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ«Χρυσός» ξανά ο Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κότμπους!

«Χρυσός» ξανά ο Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κότμπους!

Ο Λευτέρης Πετρούνιας με άλλο ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, πρόσθεσε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο σε αγώνα της σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Με άλλο ένα χρυσό μετάλλιο υποδέχθηκε τη νέα αγωνιστική χρονιά ο Λευτέρης Πετρούνιας, που θριάμβευσε στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής “Turnier der Meister”, στο Κότμπους της Γερμανίας!

Ο «άρχοντας των κρίκων» ήταν εκπληκτικός στον τελικό του αγαπημένου του οργάνου, συγκεντρώνοντας 14,966 βαθμούς και πραγματοποιώντας αισθητά βελτιωμένη εκτέλεση συγκριτικά με τον προκριματικό της Πέμπτης (23/02), όπου και πάλι ήταν ο κορυφαίος όλων με 14,733 β.

Τον Έλληνα πρωταθλητή ακολούθησαν στο βάθρο των νικητών με αρκετά μεγάλη βαθμολογική διαφορά ο Ιρανός Μαχντί Άχμαντ Κοχάνι (14,766 β.) και ο Αρμένιος Αρτούρ Αβετισιάν (14,533 β.).

Χάρη στην επιτυχία αυτή, που του δίνει 30 πόντους στην ετήσια παγκόσμια κατάταξη των κρίκων, ο Πετρούνιας ουσιαστικά εξασφάλισε από τώρα το δικαίωμα συμμετοχής στο προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αμβέρσας (30 Σεπτεμβρίου – 8 Οκτωβρίου), στο οποίο θα έχει την πρώτη του ευκαιρία για να κερδίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», εφόσον κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο αγαπημένο του όργανο.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Σταθόπουλος, ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης Γυμναστικής Αβραάμ Σαπρανίδης και το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. απευθύνουν τα θερμά συγχαρητήριά τους προς τον Λευτέρη Πετρούνια και τον προπονητή του, Δημήτρη Ράφτη.

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει την Κ. Δευτέρα (27/02), με την πτήση “821” της “Aegean Airlines” από το Βερολίνο και αναμένεται να αφιχθεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στις 15:25.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα