18.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕγκαινιάστηκε στα Βριλήσσια δημοτικό σχολείο της εκκλησίας!

Εγκαινιάστηκε στα Βριλήσσια δημοτικό σχολείο της εκκλησίας!

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 εγκαινιάστηκαν παρουσία του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου και του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Αθανάσιου Αυγερινού οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του δημοτικού σχολείου του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Στο χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από τη Βαρυμπόμπη, υπογράμμισε ότι «πρέπει να συνδυάζεται η άνωθεν σοφία με τη σοφία των γραμμάτων, ώστε να δημιουργούνται χαρισματικοί άνθρωποι. Επιπρόσθετα, αφού ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους να αυξάνουν τα τάλαντά τους, τους παρότρυνε να τα προσφέρουν στους συνανθρώπους τους, να μην τα κρατάνε για τον εαυτό τους, διότι αυτό είναι αίρεση.

Κατόπιν, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας μοιράστηκε τον δισταγμό του στο ξεκίνημα της προσπάθειας δημιουργίας των εγκαταστάσεων τού εν λόγω σχολείου, ωστόσο, όπως επισήμανε, εμπιστεύθηκε τον προϊστάμενο του ναού π. Σπυρίδωνα Ράπτη και δικαιώθηκε. Επίσης, αναφέρθηκε, γενικότερα, στο σημαντικό έργο που επιτελείται στα εκπαιδευτήρια της Εκκλησίας και ευχήθηκε σε όλους να συνεχίσουν αυτήν την προσπάθεια και να βρεθούν και άλλες ενορίες που θα δημιουργήσουν αντίστοιχες δομές».

Το εξαιρετικό από κάθε άποψη δημοτικό σχολείο αποτελεί ένα ακόμα δημιούργημα του πατέρα Σπυρίδωνα του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος που με το λαμπρό του έργο εμπνέει και στηρίζει τους συνανθρώπους μας. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν, επίσης, οι Μητροπολίτες Ιλίου Αθηναγόρας και Θερμοπυλών Ιωαννης, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θεοφ. Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών που συνόδευε τον Αρχιεπίσκοπο και πλήθος κληρικών και πιστών.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα