18.4 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΈναρξη 1ου κύκλου σεμιναρίων - εργαστήριων “Χρυσής Τομής” Κερατέας ...

Έναρξη 1ου κύκλου σεμιναρίων – εργαστήριων “Χρυσής Τομής” Κερατέας 2020 – 2021

Ο Σύνδεσμος Πνευματικής & Κοινωνικής Δραστηριότητας Κερατέας «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» μέσα σε μια πολύ δύσκολη  περίοδο για τον πολιτισμό, συνεχίζει για ακόμη μία χρονιά τους επιτυχημένους κύκλους σεμιναρίων, που έχει ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια, παράλληλα με τις εκδηλώσεις του. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας ανακοινώνεται η έναρξη του πρώτου κύκλου σεμιναρίων και εργαστηρίων ευρείας θεματολογίας για την περίοδο 2020-2021. Θα ακολουθήσει και 2ος κύκλος ανάλογα με τα περιοριστικά μέτρα το επόμενο διάστημα. Η επιλογή των δράσεων έχει γίνει έτσι, ώστε να βρίσκουν δημιουργική διέξοδο όλα τα μέλη της οικογένειας και να διευρύνουν τις γνώσεις και τα ενδιαφέροντά τους πάντα με γνώμονα την ποιότητα και τον πλουραλισμό και με παράλληλη αξιοποίηση του επιστημονικού και καλλιτεχνικού δυναμικού της περιοχής μας.

Τα σεμινάρια και τα εργαστήρια θα υλοποιούνται με περιορισμένο αριθμό ατόμων και με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για την αποφυγή της διασποράς της COVID-19. Στο χώρο της ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ θα υπάρχουν διαθέσιμα αντισηπτικά και η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο στο χώρο και καθ΄ όλη τη διάρκεια των σεμιναρίων.

Οι δραστηριότητες για το έτος 2020-2021 είναι οι εξής:

  1. Εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά από 8 ετών
  2. Εργαστήρι κεραμικής: Έκφραση μέσα από τον πηλό για μικρούς και μεγάλους
  3. Μαθήματα σκάκι για παιδιά και νέους
  4. Σεμινάριο αναπαλαίωσης και επανάχρησης παλιών επίπλων
  5. Σεμινάριο φωτογραφίας σε συνεργασία με τη φωτογραφική ομάδα «METApolis»
  6. Σεμινάριο χαρτοπλεκτικής (Quilling)
  7. Σεμινάριο μανιταρογνωσίας – Συλλογή και ταυτοποίηση μανιταριών Λαυρεωτικής
  8. Σεμινάριο κοπτικής – ραπτικής για αρχάριες και προχωρημένες

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε μαζί μας στο email: [email protected], καθημερινά 16:00-21:00 στα τηλ.: 6984912459 – 6984614675 και κάθε Παρασκευή 19:00-21:00 (Λ. Αθηνών-Σουνίου 55, Κεντρική πλατεία Κερατέας) στο τηλ.: 22990 69850

Αναλυτικές πληροφορίες για τα σεμινάρια και τα εργαστήρια:

  • Εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά από 8 ετών

Το εργαστήρι ζωγραφικής υλοποιείται για 4η χρονιά και προσπαθεί να εντάξει τα παιδιά στο κλίμα της ζωγραφικής, ώστε να βγάλουν στα τελαράκια τους τις ζωγραφιές που έχουν μέσα τους. Τα χρώματα, τελάρα, πινέλα, ξύστρες, γόμες, μολύβια και ότι άλλο χρειαστεί παρέχονται από το εργαστήρι. Διδασκαλία: Παντελής Zωγράφος, δάσκαλος ζωγραφικής.

Έναρξη: Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020. Ώρα: 13:00-15:00. Διάρκεια: 7 μήνες

  • Εργαστήρι κεραμικής: Έκφραση μέσα από τον πηλό για μικρούς και μεγάλους      

Τα μαθήματα κεραμικής συνεχίζονται για 8η χρονιά με εμψυχώτρια τη ζωγράφο-κεραμίστρια Μάχη Δημοπούλου. Με στόχο την προσωπική έκφραση μέσω του πηλού, οι συμμετέχοντες, που αποτελούνται από άτομα όλων των ηλικιών, δημιουργούν, συνεργάζονται, επικοινωνούν και καλλιεργούν  το ταλέντο τους. Το φετινό σεμινάριο θα υλοποιηθεί στο εργαστήριο Κεραμικής της Μάχης Δημοπούλου.

Έναρξη:  Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020.  Ώρα: 11:00-13:00. Διάρκεια 7 μήνες

  • Μαθήματα σκάκι για παιδιά και νέους

Για 7η συνεχόμενη χρονιά η ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ σε συνεργασία με τον Γυμναστικό Σύλλογο Κερατέας, πραγματοποιεί μαθήματα σκάκι με δάσκαλο τον σκακιστή Γιάννη Παπαδημητρίου. Το τμήμα είναι γραμμένο στην Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και συμμετέχει σε επίσημους αγώνες. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται δια ζώσης αλλά και διαδικτυακά.

Έναρξη: Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020. Ώρα: 16:00. Διάρκεια: 7 μήνες

  • Σεμινάριο αναπαλαίωσης και επανάχρησης παλιών επίπλων

Είτε αλλάζουμε όψη στα δικά μας έπιπλα, είτε σε κάποια παλιά που αγοράζουμε ή κληρονομήσαμε, το συγκεκριμένο σεμινάριο θα βοηθήσει ώστε η συντήρηση, αναπαλαίωση ή επανάχρηση να γίνει σωστά και κυρίως οικολογικά. Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Θα διδαχθούν τεχνικές με τις οποίες μπορεί κανείς να επέμβει στα παλιά έπιπλα, όπως το ντεκουπάζ και οι βαφές. Στο πρακτικό μέρος,  κάθε συμμετέχων θα αναπαλαιώσει από ένα έπιπλο, είτε δικό του είτε του σεμιναρίου. Υπεύθυνη σεμιναρίου: Μαίρη Παγκράτη, Αρχιτέκτων εσωτερικών χώρων – Διακοσμήτρια

Έναρξη: Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020.  Ώρα: 18:00-20:00. Διάρκεια: 8 μαθήματα

  • Σεμινάριο φωτογραφίας

Το σεμινάριο πραγματοποιείται για 2η χρονιά σε συνεργασία με τη φωτογραφική ομάδα «METApolis» και εισηγητή τον Κώστα Κουρτίδη. Στο σεμινάριο θα διδαχθούν, μεταξύ άλλων, βασικές αρχές της φωτογραφίας, αρχές της φωτομετρίας και εφαρμογή σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού, τρόποι επίλυσης προβλημάτων που αντιμετωπίζονται σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, φωτογράφιση σε εξωτερικούς χώρους με επιλεγμένο θέμα και τεχνική λήψης, φωτογραφική σύνθεση και βασικές αρχές σύνθεσης φωτογραφικού κάδρου.

Έναρξη: Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020. Ώρα: 19:15-21:15. Διάρκεια: 4 μήνες

  • Σεμινάριο χαρτοπλεκτικής (τεχνικής χαρτιού Quilling)

Στο σεμινάριο αυτό θα διδαχθεί μία τεχνική δημιουργίας και σύνθεσης ποικίλων σχημάτων με λωρίδες χαρτιού. Πρόκειται για μια αρχαία ξεχωριστή τέχνη τρισδιάστατων  αντικειμένων που κεντρίζει τη φαντασία και αποτελεί δημιουργική απασχόληση για μικρούς και μεγάλους.

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Τζούλη Καπάταη – σχεδιάστρια.

Έναρξη: Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020. Ώρα: 17:00-19:00. Διάρκεια: 4 μαθήματα

  • Σεμινάριο Μανιταρογνωσίας – Συλλογή και ταυτοποίηση μανιταριών Λαυρεωτικής

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί για 5η χρονιά σε συνεργασία με τον σύλλογο «Μανιταρόφιλοι Μεσογαίας», με εισηγητή τον πρόεδρο των «Μανιταρόφιλων Μεσογαίας» και αντιπρόεδρο «Μανιταρόφιλων Ελλάδος» Δημήτριο Σωφρόνη. Περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος αλλά και συλλογή – ταυτοποίηση μανιταριών στα βουνά της Λαυρεωτικής.  Το πρακτικό μέρος θα υλοποιηθεί μόνο αν υπάρχει καρποφορία μανιταριών στην Λαυρεωτική.

Έναρξη: Δεκέμβριος 2020. Διάρκεια: 6 ώρες

  • Σεμινάριο Κοπτικής – Ραπτικής για αρχάριες και προχωρημένες

Τα μαθήματα κοπτικής – ραπτικής  συνεχίζονται για 10η χρονιά στον  σύλλογο. Στο τμήμα αρχαρίων θα διδαχθούν βασικές αρχές ραπτικής, επιδιορθώσεις, κοπή και ραφή φούστας με τεχνική burda. Στο τμήμα προχωρημένων μπορούν να ενταχθούν μόνο γυναίκες που έχουν παρακολουθήσει τον 1ο & 2ο κύκλο μαθημάτων.

Το τμήμα προχωρημένων θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα 17:00-20:00 και το τμήμα αρχαρίων κάθε Τρίτη 16:00-19:00. Διδασκαλία: Μάτα Σκούφου

Έναρξη: Δευτέρα 2 Νοεμβρίου & Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020. Διάρκεια: 3 μήνες (36 ώρες)

  • Οι εγγραφές στα σεμινάρια θα γίνονται μέχρι και 3 ημέρες πριν την έναρξή τους. Τα σεμινάρια θα υλοποιούνται μόνο αν συμπληρώνεται ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων.
  • Στην αίθουσα του Συνδέσμου υλοποιούνται παράλληλα πολλές εκδηλώσεις όπως μουσικές βραδιές, παρουσιάσεις βιβλίων και συγγραφέων, ομιλίες για τοπικά θέματα, κινηματογραφικές προβολές κ.α. Το πρόγραμμα ανακοινώνεται κάθε μήνα.
  • Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» είναι πάντα ανοικτή σε καινοτόμες προτάσεις για εκδηλώσεις, δράσεις ή σεμινάρια.  Μη διστάσετε να μας τις κοινοποιήσετε στο email: [email protected]
  • Ενημερωθείτε και επικοινωνήστε μαζί μας και μέσω της σελίδας μας στο Facebook: https://www.facebook.com/xryshtomhkerateas και της σελίδας μας στο Instagram: @xrisi_tomi_kerateas
Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα