21.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ«Επετειακή» λογοτεχνική συνεστίαση στην Παιανία

«Επετειακή» λογοτεχνική συνεστίαση στην Παιανία

Παράταση του διαγωνισμού ποίησης «1922-2022 Άσβεστη Μνήμη»

Μέλη και συνεργάτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης ξεκίνησαν το σχεδιασμό προγράμματος συνεργασίας για τη δημιουργία ιστορικού-λογοτεχνικού βίντεο με θέμα «100ή Επέτειος της Μικρασιατικής Καταστροφής – Η πνευματική προσφυγιά στη ΄΄Λεσβιακή Άνοιξη΄΄ – Κόντογλου, Βενέζης, Δούκας, Καμίτσος» και συναντήθηκαν για το σκοπό αυτό στην Παιανία  σε φιλολογική συνεστίαση, που πρόσφεραν η διοικητική σύμβουλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Μαριάννα Βλάχου και ο ποιητής, Επίτιμο Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Δημήτρης Καραμβάλης.

Το βίντεο θα αναρτηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο στο διαδικτυακό πρόγραμμα των επετειακών αφιερωμάτων μνήμης στη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που ετοιμάζουν πανεπιστημιακοί και ομογενειακοί φορείς στις ΗΠΑ με επίκεντρο την Δυτική Πενσυλβάνια.

ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ

«1922-2022 ΑΣΒΕΣΤΗ ΜΝΗΜΗ»

1922-2022 ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

Από τη Γενική Γραμματεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης (EUARCE) της Ελλάδος ανακοινώνεται και η παράταση μέχρι και τις 8 ιουλίου 2022, του Διεθνούς Διαγωνισμού Ποίησης στην Ελληνική Γλώσσα, με θέμα ««ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ 1922 – 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΒΕΣΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ».

Η παράταση δίδεται επειδή από πλήθος μηνυμάτων διαπιστώθηκε ότι πολλοί επιθυμούντες να συμμετάσχουν πληροφορήθηκαν την προκήρυξη του Διαγωνισμού πολύ αργά αλλά και λόγω της περιόδου των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων στα Λύκεια, πράγμα που δυσκόλεψε την έγκαιρη υποβολή των ποιητικών έργων μέσα στα καθορισμένα χρονικά περιθώρια.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Στις 4 Μαΐου, οριστικοποιήθηκε και η σύσταση της Επιτροπής Αξιολόγησης του διαγωνισμού, που συνίσταται από τα ακόλουθα μέλη:

-ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ, Ποιητής – πρ. Καθηγητής της Ιστορίας της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας / Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης Εθνικού Ωδείου Αθηνών

-ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΛΕΤΑΣ, Βραβείο ” Blaise Cendrars -2003″ (Ελβετία), Κρατικό Βραβείο Διηγήματος (1973), Επίτ. Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Λογοτεχνίας (AICL Paris), Διευθυντής του περιοδικού “Αιολικά Γράμματα”

-ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΛΑΧΟΥ, Ποιήτρια – Μέλος Δ.Σ. της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, Πρέσβης ε.τ. – Ποιητής, Μεταφραστής Λογοτεχνίας

-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ, Ομότ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ( Ιστορία του Ελληνισμού)

-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΒΑΛΗΣ, Δοκιμιογράφος, Κριτικός Λογοτεχνίας, Ποιητής –  Επίτιμο Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

-ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΗΣ, Ομότ. Καθηγητής / Πρ. Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης – Ποιητής, Πεζογράφος-Α΄ Βραβείο Ποίησης/Υπουργείο Πολιτισμού και Επιστημών, 1976 – Μέλος ”Poets and Writers”, USA

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν το προσεχές Φθινόπωρο και οι απονομή των βραβείων θα γίνει σε πανηγυρική μουσικοφιλολογική εσπερίδα/δεξίωση, στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης, που θα διοργανωθεί λαμβανομένης υπ’ όψη και της εξέλιξης της πανδημίας COVID-19.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα