30.7 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΓυναίκα μήνυσε το Walker Arts Center - Την εμπόδισαν να θηλάσει στις...

Γυναίκα μήνυσε το Walker Arts Center – Την εμπόδισαν να θηλάσει στις εγκαταστάσεις του

Το Walker Art Center είναι ένα από τα μουσεία με τις περισσότερες επισκέψεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι κεντρικό στην κουλτούρα της Μινεάπολης και της Μινεσότα από τότε που άνοιξε το 1927. Παρά το γεγονός ότι είναι προπύργιο της σύγχρονης τέχνης, τώρα βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη μετά από καταγγελία μιας γυναίκας που της είπαν ότι δεν μπορούσε να θηλάσει στις εγκαταστάσεις.

Η Μέγκαν Μζένγκα, κατέθεσε μήνυση σε βάρος του μουσείου, αφού ένας άνδρας μέλος του προσωπικού την εμπόδισε να θηλάσει σε μια από τις γκαλερί του μουσείου.

Η μήνυση αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το τοπικό πρακτορείο KARE και έκτοτε έχει ληφθεί από το Artnet News. Κατατέθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο της κομητείας Hennepin στις 9 Μαΐου, με τη Mzenga να ισχυρίζεται ότι το μουσείο παραβίασε τα πολιτικά της δικαιώματα σύμφωνα με τον κρατικό νόμο.

Στη μήνυση, η Μζένγκα αναφέρει ότι το περιστατικό συνέβη στις 2 Μαρτίου, όταν επισκέφτηκε το μουσείο με την οικογένειά της, συμπεριλαμβανομένης της οκτώ μηνών κόρης και του τριών ετών γιου της, για να συμμετάσχει στην «οικογενειακή ημέρα» των δραστηριοτήτων του μουσείου.

Λίγο μετά την άφιξή της στο Walker, η Μζένγκα παρατήρησε ότι η κόρη της ήθελε να θηλάσει. Ωστόσο, ένας άνδρας υπάλληλος φέρεται να της είπε: «Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό εδώ». Σύμφωνα με τη μήνυση, την ενημέρωσε ότι έπρεπε να φύγει και χρησιμοποίησε το walkie-talkie του για να οργανώσει την απομάκρυνσή της. Ο σύζυγός της ήταν με τον γιο τους σε άλλο μέρος του μουσείου.

Η Μζένγκα έφυγε από την γκαλερί μόνη της «σε κατάσταση σύγχυσης και αμηχανίας», σημειώνουν οι δικηγόροι της στη μήνυση. «Η Μζένγκα, μια θηλάζουσα μητέρα, πίστευε ότι το Walker θα ήταν ένα εξαιρετικό μέρος για να πάει με τα μικρά παιδιά της, καθώς, εν μέρει, η πολιτική θηλασμού του μουσείου δηλώνει ξεκάθαρα ότι οι μητέρες “είναι ελεύθερες να θηλάζουν τα παιδιά όπου νιώθουν πιο άνετα”».

«Ένιωθε εξαιρετικά αμήχανα και σαν να έκανε κάτι λάθος. Αλλά το πιο σημαντικό, η κυρία Μζένγκα ένιωσε μια βαθιά αίσθηση ότι δεν ήταν ευπρόσδεκτη και δεν «ανήκε» στο Walker επειδή είναι θηλάζουσα μητέρα», λένε οι δικηγόροι της.

Σε απάντηση, ένας εκπρόσωπος του Walker είπε ότι δεν μπορούν ακόμη να σχολιάσουν τα πρακτικά της αγωγής, αλλά υποστήριξε ότι οι επισκέπτες ενθαρρύνονται και είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτοι να θηλάσουν.

Επιπλέον, όσοι θέλουν ιδιωτικότητα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το οικογενειακό δωμάτιο, το οποίο περιλαμβάνει μπάνιο στον ένατο όροφο. Ωστόσο, το τάισμα με μπιμπερό δεν επιτρέπεται στις γκαλερί σύμφωνα με την πολιτική τροφίμων και ποτών.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα