21.3 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣH ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΙ ΔΕΧΤΗΚE ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ LET’S...

H ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΙ ΔΕΧΤΗΚE ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ LET’S DO IT GREECE

Στη δράση καθαρισμού και φροντίδας των δέντρων από την αναδάσωση του 2007 στο Πάνειο Όρος συμμετείχε την Κυριακή 2 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στους δήμους της Ανατολικής Αττικής για το «Let’s Do It Greece 2017».

Δέκα χρόνια μετά την πρώτη δενδροφύτευση που έγινε τον Νοέμβριο του 2007, στην προσπάθεια για την αναγέννηση των καμένων εκτάσεων και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στην περιοχή, οι συμμετέχοντες στη φετινή δράση καθάρισαν τα αναδασωμένα σημεία στο Πανί και κλάδεψαν τα πεύκα που φυτευτήκαν όλα αυτά τα χρόνια και που πλέον έχουν γίνει δάσος. Στη δράση έλαβαν μέρος πολλοί εθελοντές – κάτοικοι της περιοχής, μέλη του Τμήματος Ελληνικών Χορών Καλυβίων, η Γεωπονική Καλυβίων και η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σαρωνικού (τομέας αδέσποτων).

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλίππου συγχάρηκε τους συμμετέχοντες στην παραπάνω δράση αλλά και σε όλες τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν  στην Ανατολική Αττική για την κινητοποίησή τους και την πολύτιμη συμβολή τους επισημαίνοντας ότι η Περιφερειακή Ενότητα  Ανατολικής Αττικής στηρίζει πάντα τέτοιου είδους δράσεις καθώς θεωρεί ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι ζήτημα μείζονος σημασίας που έχει αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των πολιτών.

Η συγκεκριμένη εθελοντική εκστρατεία που έλαβε χώρα για 6η συνεχή χρονιά στη χώρα μας με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών και τη διάδοση του μηνύματος της προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος, καθώς επίσης και της διαχρονικής αξίας του εθελοντισμού περιλάμβανε πολυάριθμες δράσεις σε όλη την Ανατολική Αττική με τη συμμετοχή εθελοντικών οργανώσεων, συλλόγων, σχολείων, δήμων, αλλά και οργανωμένων ομάδων πολιτών.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα