15.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΗγουμενίτσα: Σύλληψη αρχαιοκάπηλων - Τι βρήκαν οι αρχές

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αρχαιοκάπηλων – Τι βρήκαν οι αρχές

Τα ευρήματα, τα οποία κατασχέθηκαν, πρόκειται να παραδοθούν στην Εφορία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας για περαιτέρω εξέταση

Σε δύο συλλήψεις για παράνομη κατοχή αντικειμένων πολιτιστικού ενδιαφέροντος προέβησαν οι τοπικές αστυνομικές και λιμενικές αρχές της Ηγουμενίτσας, κατά τις βραδινές ώρες της Δευτέρας (2/1).

Ειδικότερα, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 52 και 49 ετών, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για παράβαση του Ν. 4858/2021 «Περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε επιβατικό αυτοκίνητο, με οδηγό τον 52χρονο και συνοδηγό τον 49χρονο, όπου εντοπίστηκαν κρυμμένα, εντός του χώρου αποσκευών του άνω οχήματος, 28 αντικείμενα, μεταξύ των οποίων αγαλματίδια, κολιέ, μενταγιόν, λυχνάρια, βάζο κ.τ.λ., με σκοπό οι ανωτέρω να τα μεταφέρουν από κοινού παράνομα στο εξωτερικό.

Τα αντικείμενα, πιθανολογείται να είναι αρχαία, ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν επιπλέον 779 αρχαία νομίσματα. Τα ευρήματα, τα οποία κατασχέθηκαν, πρόκειται να παραδοθούν στην Εφορία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας για περαιτέρω εξέταση. Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε επίσης και το Ι.Χ.Ε. όχημα.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα