19.2 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΜια βραδιά στο Λεβερκούζεν...

Μια βραδιά στο Λεβερκούζεν…

Το ασταμάτητο τρένο του Λεβερκούζεν!

Το αριστούργημα του τρένου του Λεβερκούζεν δεν σταματάει φέτος πουθενά, συνεχίζει να πυροβολεί ασταμάτητα. Αφορμή του αφιερώματος μας και πάλι η νίκη στο 91 ενάντια στην Λειψία. Μετά και από την ήττα της Bayern από την Werder, η Λεβερκούζεν φιγουράρει μόνη στην κορυφή όντας η μόνη ομάδα στην Ευρώπη που δεν έχει γευτεί την πίκρα της ήττας σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ! Η δυναμή της; Η τρομερή της επίθεση και ο απίστευτος αρχιτέκτονας κι εγκέφαλος της, ο προπονητης της, Xabi Alonso, που δείχνει να είναι εξαιρετικός προπονητής, όσο και στο παρελθόν εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Με «ποδοσφαιρικό θράσος» στήνει την Λεβερκούζεν με το άκρως επιθετικό σύστημα 3-4-2-1.

Με αυτό τον τρόπο ο Ισπανός, σε στάση άμυνας, μετατρέπει τους Grimaldo και Frimpong σε ακραίους winger, αφού είναι right-wingback, left-wingback αντίστοιχα. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Grimaldo (που εκτελεί αρκετά από τα στημένα της ομάδας του) έχει 7 γκολ και 8 ασσίστ, εξαιρετικοί αριθμοί για αριστερό μπακ, ενώ από την άλλη ο Frimpong έχει 5 γκολ και 6 ασσίστ. Και δεν είναι μόνο αυτοί. Πήρε τον Boniface ο οποίος αποδεικνύεται «λίρα εκατό», καθώς είναι το πρώτο κανόνι των «Ασπιρινών» (παρατσούκλι της Λεβερκούζεν, καθώς δημιουργήθηκε το 1904 από μία ομάδα φαρμακοποιών και γι’ αυτό έχει για χρόνια μέγα χορηγό, μία μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία) με 10 γκολ και 7 ασσίστ. Κατόπιν, εξαιρετική συνεισφορά έχει και ο ταλαντούχος μάγος Γερμανός μεσοεπιθετικός, Wirtz, που θυμίζει 10ρι μιας άλλης εποχής. Ο νεαρός έχει 5 γκολ και 7 ασσίστ.

Την επίθεση αυτή θωρακίζουν οι σκληροτράχηλοι Xhaka που περνάει δεύτερη νιότη στην Γερμανία και ο νεαρός Palacios, ενώ φύλακες άγγελοι τους είναι οι 3αδα πίσω που αποτελείται από τους Τah, Hincapie, Koussounou, ενώ συχνά-πυκνά τους βοηθάνε εξίσου με εξαιρετικές εμφανίσεις ο Stanisic (δανεικός από την διεκδικίτρια Bayern, τι τραγική ειρωνία!) και ο Tapsoba.

Στα στημένα είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα, αφού σκοράρει ακατάπαυστα από τα κόρνερ, ενώ δεν ξεχνάμε τον κέρβερο και αρχηγό της, τον ICEMAN-Φινλανδό Hradecky. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στο Europa League έχει το απόλυτο με 6 νίκες και είναι από τα φαβορί.

Μία κούρσα που αξίζει να παρακολουθήσουμε, προκειμένου να δούμε θα τα καταφέρει η Λεβερκούζεν να πάρει το πρώτο της Πρωτάθλημα, καθώς έχει μόνο ένα Κύπελλο και ένα Uefa Cup!

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΑΡΑΘΕΥΤΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΑΡΑΘΕΥΤΗΣhttps://www.instagram.com/footballholiccy/
Το πρωί μηχανικός λογισμικού, το βράδυ αθλητικογράφος.
Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα