17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΜίκης Θεοδωράκης: Τα τραγούδια του – μήνυμα αγάπης στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας

Μίκης Θεοδωράκης: Τα τραγούδια του – μήνυμα αγάπης στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας

Η οργάνωση της εκδήλωσης έχει την υποστήριξη του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων παράλληλα με τη συμμετοχή του Πρακτορείου Ειδήσεων ANADOLU της Τουρκίας.

Με δύο τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, η παιδική – νεανική χορωδία του Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, με τον μαέστρο της Στέφανο Καρδιόλακα, θα στείλει μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης στα παιδιά του σεισμού της Τουρκίας και της Συρίας.

Εκδήλωση συμπαράστασης

Η εκδήλωση, στο πνεύμα του οικουμενικού και οραματιστή Μίκη, που τόσο πολύ αγωνίστηκε για τις σχέσεις φιλίας ανάμεσα στους δύο λαούς, στις δύο χώρες, θα γίνει την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023, στις 5 το απόγευμα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, εκφράζει την οδύνη του, την συμπόνια, αγάπη και αλληλεγγύη του, για την τραγωδία από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία.

Για την ιστορία, το 1999, μετά τον τότε φονικό σεισμό στην Τουρκία, οργανώθηκε από την ΓΣΕΕ και τα συνδικάτα της γειτονικής χώρας, στην Κωνσταντινούπολη, μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης, με τη συμμετοχή του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη, της Ορχήστρας Μίκη Θεοδωράκη, της Μαρίας Φαραντούρη και του Ζουλφί Λιβανελί.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα