32.7 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΟλυμπιακός: Η παρέλαση των κατακτητών του Conference League στον Πειραιά – Χιλιάδες...

Ολυμπιακός: Η παρέλαση των κατακτητών του Conference League στον Πειραιά – Χιλιάδες οπαδοί αποθέωσαν τους κυπελλούχους Ευρώπης

Ιστορικές στιγμές ζει ο Ολυμπιακός! Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κατέκτησε το Conference League νικώντας την ιταλική Φιορεντίνα με 1 – 0 με το «χρυσό» γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο 116′ λεπτό της παράτασης.

Το πούλμαν των νικητών του Conference League, παικτών του Ολυμπιακού έφτασε στις 4:33′ το πρωί της Πέμπτης 30 Μαΐου στον Πειραιά, όπου τους περίμεναν χιλιάδες κόσμου, και όλοι μαζί πανηγύρισαν με το τρόπαιο.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Conference League, με τους φίλους των «ερυθρολεύκων» να κάνουν τη νύχτα μέρα στον Πειραιά για το ιστορικό επίτευγμα της ομάδας τους και το γλέντι να συνεχίζεται έως τις 5:30 π.μ.!

Χιλιάδες οπαδοί των κυπελλούχων Ευρώπης είχαν κατακλύσει το κέντρο της πόλης, καθώς έξω από το Δημοτικό Θέατρο κατέφτανε το ανοιχτό πούλμαν με τους θριαμβευτές.

Στις 4:25′ έφτασε ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Δεν είναι ένα όνειρο τρελό! Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα», δήλωσε από την εξέδρα των νικητών ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Αυτή τη νύχτα να τη χαρούμε ιδιαίτερα, οι παίκτες μας, ο μεγάλος μας προπονητής και όλοι εσείς που μας δώσατε τη δύναμη. Ζήτω ο Θρύλος, ζήτω ο Πειραιάς, ζήτω η Ελλάδα», αναφώνησε ο ισχυρός άνδρας των κυπελλούχων Ευρώπης.

«Ευχαριστούμε όλους σας! Κάναμε έναν άθλο. Να αγαπάτε αυτή την ομάδα. Όλοι μαζί να πάμε και για άλλα ευρωπαϊκά», είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος ο αρχηγός του Ολυμπιακού, ο Κώστας Φορτούνης. Εικόνες πανζουρλισμού από τους φίλους του συλλόγου, οι οποίοι μετέτρεψαν τον Πειραιά σε μεθυσμένη πολιτεία.

Συνθήματα και από τον «αρχιτέκτονα» του θριάμβου, τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Νωρίτερα, η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε στις 4 το πρωί στη Λεωφόρο Συγγρού και συνοδεία των «τρελαμένων» φίλων του ξεκίνησε για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Η Συγγρού είχε ήδη κατακλυστεί από τους οπαδούς της ομάδας που περίμεναν εκεί τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τους παίκτες του.

Στο σημείο αυτό αποβιβάστηκαν από το όχημα του club και επιβιβάστηκαν στο ανοιχτό λεωφορείο που τους μετέφερε τελικά στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. Στη θέα των παικτών, αλλά και του βαρύτιμου τροπαίου, επικράτησε πανικός!

Τα καπνογόνα έκαναν τη νύχτα – μέρα, ενώ πολλά κατέληξαν και σε χέρια παικτών, όπως των Ροντινέι, Γιόβετις, οι οποίοι έγιναν ένα με τον κόσμο. Τα συνθήματα οπαδών και παικτών ήταν συνεχή, με τα μάτια όλων στην κούπα.

Την ίδια στιγμή και μέσα στον χαμό πολλοί παίκτες, όπως ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ήταν ημίγυμνοι.

«Ερυθρόλευκη» λαοθάλασσα μέχρι το πρωί μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά για τους κυπελλούχους Ευρώπης, παίκτες του Ολυμπιακού, με τους υπολογισμούς να κάνουν λόγο για πάνω από 200.000 ανθρώπους!

Ρεπορτάζ: Έφη Φανάρα

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα