35 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΠαναθηναϊκός – Ολυμπιακός ανάλυση: Ο συγκλονιστικός Κώστας Σλούκας, ο σταθερός Γκραντ και...

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός ανάλυση: Ο συγκλονιστικός Κώστας Σλούκας, ο σταθερός Γκραντ και ο μοιραίος Γκος

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάνει μία ιστορική ανατροπή στη σειρά των τελικών της Basket League και κατέκτησε το πρωτάθλημα

Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ, επικρατώντας του Ολυμπιακού με 87-82 και ολοκληρώνοντας μία επική ανατροπή στη σειρά των τελικών της Basket League. Οι ωραίοι Σλούκας και Γκραντ και ο μοιραίος Γκος.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάνει μία ιστορική ανατροπή στη σειρά των τελικών της Basket League. Για πρώτη φορά μετά το 2002 και την ΑΕΚ, οι πράσινοι επέστρεψαν από το 0-2 στους τελικούς και κατέκτησαν το πρωτάθλημα, πανηγυρίζοντας τρεις σερί νίκες επί του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε και πάλι τον ρόλο του… θύματος.

Ο πέμπτος τελικός της Basket League ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό έμελλε να είναι και ο πιο συγκλονιστικός, με τον πρωταθλητή Ελλάδας να κρίνεται στα τελευταία δευτερόλεπτα στο ΟΑΚΑ με τις εύστοχες βολές των παικτών του Παναθηναϊκού και τον μοιραίο Γκος.

To one man show του Κώστα Σλούκα

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στον πέμπτο τελικό, προηγήθηκε με διψήφια διαφορά (2-13) στο ξεκίνημα του αγώνα, ωστόσο ο Παναθηναϊκός μάζεψε πολύ γρήγορα τη διαφορά και κατάφερε να δημιουργήσει, μάλιστα, μία καλή δική του (48-39) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου χάρη στον Κώστα Σλούκα.

Ποιος είδε τον “Σλούκι Λουκ” και δεν τον φοβήθηκε στο πρώτο ημίχρονο του πέμπτου τελικού. Ο Έλληνας γκαρντ αφήνιασε κόντρα στην πρώην του ομάδα, σημειώνοντας 25 πόντους (!) σε μόλις 12 λεπτά. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είχε 3/3 βολές, 5/5 δίποντα και 4/5 τρίποντα, διαλύοντας κάθε αμυντικό σύστημα της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα τόσο από μακριά όσο και κοντά στο καλάθι.

Η αντίδραση του Ολυμπιακού και ο πάντα θετικός Γκραντ

Πολλοί πίστεψαν ότι ο Ολυμπιακός δεν θα άντεχε στην πίεση του Παναθηναϊκού και της κερκίδας και θα παραδινόταν στις ορέξεις των πράσινων, ωστόσο βγήκε με το μαχαίρι στα δόντια στο δεύτερο ημίχρονο, ψαλίδισε τη διαφορά μέσα σε ελάχιστα λεπτά και κατάφερε, μάλιστα, να πάρει το προβάδισμα στην τρίτη περίοδο (54-56).

Σ’ εκείνο το χρονικό σημείο, όταν η μπάλα ζύγιζε τόνους, ο Τζέριαν Γκραντ ήταν και πάλι αυτός που πήρε πάνω του τον Παναθηναϊκό, πετυχαίνοντας σπουδαία καλάθια. Ένα κάρφωμα, ειδικά, μπροστά στο πρόσωπο του Κώστα Παπανικολάου ήταν με διαφορά το highlight της βραδιάς.

Το θρίλερ στο φινάλε και το μοιραίο λάθος του Γκος

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αντάλλαξαν χτυπήματα μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα, με τον τίτλο του πρωταθλητή να κρίνεται στη ρουλέτα των βολών.

Ο Παναθηναϊκός ευστόχησε σε όλες στο φινάλε, την ώρα που ο Ολυμπιακός είχε δύο ευκαιρίες να προσπεράσει και να αγκαλιάσει την κούπα. Και στις δύο φορές, όμως, ο Γκος ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής.

Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού αστόχησε, αμαρκάριστος από τα δύο μέτρα, ενώ στην κρίσιμη τελευταία επίθεση δεν μπόρεσε να βάλει την μπάλα μέσα στο παρκέ, με αποτέλεσμα η κατοχή να πάει στον Παναθηναϊκό και το παιχνίδι να τελειώσει.

Βέβαια, για να μην αδικήσουμε μόνο τον Γκος, μεγάλη ευθύνη έχουν όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού που δεν μπόρεσαν να βγουν από τα μαρκαρίσματα.

Να σημειωθεί ότι ο Γκος ήταν ο μοιραίος του αγώνα και στο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ, όταν δεν είχε καταφέρει να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του στο φινάλε, αστοχώντας σε λέι απ.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα