22.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠαρίσι: Σε δημοπρασία ένας σχεδόν «τέλειος» σκελετός δεινοσαύρου

Παρίσι: Σε δημοπρασία ένας σχεδόν «τέλειος» σκελετός δεινοσαύρου

Ένας σχεδόν πλήρης σκελετός δεινοσαύρου θα βγει σε δημοπρασία στο Παρίσι τον επόμενο μήνα.

Ένας σχεδόν πλήρης σκελετός δεινοσαύρου θα βγει σε δημοπρασία στο Παρίσι τον επόμενο μήνα. Πρόκειται για έναν καμπτόσαυρο που ονομάστηκε Μπάρι, όπως αναφέρει το BBC, ηλικίας 150 εκατομμυρίων ετών ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του 1990 στην πολιτεία Γουαϊόμινγκ των ΗΠΑ. Πήρε το όνομά του από τον Μπάρι Τζέιμς, τον παλαιοντολόγο που τον βρήκε. Οι ειδικοί λένε ότι ο σκελετός είναι «εξαιρετικά καλά διατηρημένος».

Αναμένεται να αποφέρει έως και 1,2 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία στο Hotel Drouot στις 20 Οκτωβρίου. Χρονολογείται στα τέλη της Ιουρασικής περιόδου και έχει ύψος 2,1 μέτρα και μήκος 5 μέτρα. Ο Αλεξάντρ Τζικέγιο από τον οίκο δημοπρασιών Hotel Drouot, δήλωσε ότι ήταν ασυνήθιστο να δει κανείς έναν σκελετό δεινοσαύρου τόσο άθικτο. «Το κρανίο είναι πλήρες σε ποσοστό 90% και το υπόλοιπο μέρος του δεινοσαύρου είναι πλήρες σε ποσοστό 80%», είπε.

Οι πωλήσεις απολιθωμάτων δεινοσαύρων είναι σπάνιες, με μικρό μόνο αριθμό να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο παγκοσμίως – αν και ορισμένοι ειδικοί έχουν εκφράσει ανησυχίες για τα δείγματα που θα βρεθούν σε ιδιωτικά χέρια. Τον Απρίλιο, ένας Τυραννόσαυρος Rex πωλήθηκε σε δημοπρασία για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Μιλώντας τότε στο BBC, ο καθηγητής Στιβ Μπρουσάτ, ειδικός σε δεινοσαύρους στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, δήλωσε ότι ανησυχεί για τους σκελετούς, οι οποίοι είναι «επιστημονικά πολύ πολύτιμοι», ότι θα μπορούσαν να «εξαφανιστούν στα θησαυροφυλάκια ιδιωτών συλλεκτών».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα