24.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠαρουσίαση Ιστορικού Λευκώματος Δήμου Σαρωνικού

Παρουσίαση Ιστορικού Λευκώματος Δήμου Σαρωνικού

Το Σάββατο 31 Αυγούστου, στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου, έγινε η παρουσίαση του ιστορικού Λευκώματος του Δήμου Σαρωνικού. Πρόκειται για μια έκδοση του Δήμου Σαρωνικού, η οποία αναδεικνύει την ιστορία και την παράδοση του τόπου, μέσα από αρχειακό υλικό, φωτογραφίες και ντοκουμέντα.

Η έκδοση υλοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου και του ιδρύματος ΑΙΓΕΑΣ Α.Μ.Κ.Ε.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος, κ. Νίκος Χιδίρογλου, και την έκδοση παρουσίασαν η Υπεύθυνη Έκδοσης κα Κατερίνα Καλλιαμπάκου και ο κ. Γιώργος Σωφρόνης.

Απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό, ο απερχόμενος Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, τόνισε τα εξής:

«Επιλέξαμε να συνδέσουμε την τελευταία ημέρα της θητείας μας με την παρουσίαση μιας έκδοσης που αφορά το παρελθόν, το παρόν, αλλά και το μέλλον του ξεχωριστού μας τόπου.

Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Λευκώματος εντάσσεται στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από πέντε χρόνια, για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Σαρωνικού. Ένα από αυτά είναι μια ιστορία χιλιάδων ετών, με ίχνη που είναι ορατά παντού: από τα ευρήματα της νεολιθικής εποχής και τους Κούρους των αρχαϊκών χρόνων, μέχρι τους βυζαντινούς ναούς και τους οικισμούς των προσφύγων.

Αυτό το ιστορικό μωσαϊκό, ένα από τα πιο ιδιαίτερα της Αττικής γης, μπορεί να αποτελέσει θεμέλιο για την ανάπτυξη της περιοχής στα επόμενα χρόνια. Αντλώντας έμπνευση και καθοδήγηση από την ιστορία μας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με περισσότερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση τις προκλήσεις του μέλλοντος. Μπορούμε να θέτουμε σωστές προτεραιότητες και να πετυχαίνουμε υψηλούς στόχους. 

Είμαι υπερήφανος, γιατί σήμερα παραδίδω στους συμπολίτες μου μια έκδοση που αποτελεί παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Μια έκδοση που υπηρετεί το όραμά μας και αντικατοπτρίζει το έργο που επιτελέσαμε τα προηγούμενα πέντε χρόνια, για να δημιουργήσουμε ένα Δήμο ισχυρό, μια πόλη σύγχρονη κι ανθρώπινη, αντάξια της ιστορίας και των ανθρώπων της.»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Σωφρόνης απένειμε τιμητική πλακέτα στο χορηγό της έκδοσης κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, για λογαριασμό του οποίου την παρέλαβε ο κ. Γεώργιος Παγώνης, και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον εκδοτικό οίκο G.K. Media Publishing για την άρτια υλοποίηση του λευκώματος.

 

Από το Γραφείο Τύπου

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα