17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΟΙΗΤΙΚΗ «ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ» ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ

ΠΟΙΗΤΙΚΗ «ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ» ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ

Πολύπτυχο πολιτιστικό πρόγραμμα διοργανώθηκε στο Polis Art Café, στη Στοά του Βιβλίου, γιά την παρουσίαση της νέας ποιητικής έκδοσης «Η Προφητεία έσφυζε σιωπής» της καταξιωμένης ποιήτριας Μαριάννας Βλάχου-Καραμβάλη.

Γιά το έργο της μίλησαν ο ποιητής και αισθητικός της Τέχνης Ευάγγελος Ανδρέου, η Δρ. Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου Ευαγγελία Δαμουλή-Φίλια, ο ποιητής Δημήτρης Κράνης και η Kαθηγήτρια Κοινωνικής-Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Αναστασία-Βαλεντίνη Ρήγα, που συντόνισε και τη συζήτηση.

Στα εμβόλιμα μέρη της εσπερίδας ανέγνωσαν αποσπάσματα έργων της τιμώμενης ποιήτριας, η ηθοποιός Ιωάννα-Σταματίνα Παναγιωτακοπούλου, η συγγραφέας Κατερίνα Ντούκα-Κοτοπούλου και η ποιήτρια Αλεξάνδρα Βαΐτση-Βάκρου.

Στο εικαστικό μέρος της ποιητικής παρουσίασης το ακροατήριο είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στα εκτιθέμενα έργα της ζωγράφου Αμαλίας (Παρασκευοπούλου) με τα οποία εικονογραφήθηκε το βιβλίο ενώ μιά θαυμάσια μουσική νότα προσέφερε ο γνωστός «νεοκυματικός» τραγουδιστής Τάκης Κωνσταντακόπουλος, που ερμήνευσε «a capella” ποίηση Οδυσσέα Ελύτη.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα