35 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΠολιτιστικός σύλλογος Πικερμίου: Τρύγησαν – πάτησαν σταφύλια – έφτιαξαν μουσταλευριά

Πολιτιστικός σύλλογος Πικερμίου: Τρύγησαν – πάτησαν σταφύλια – έφτιαξαν μουσταλευριά

Ηχηρές απουσίες: Αντιπολίτευση και δημοτική αρχή απόντες – Παρόντες ο Ανδρέας Βασιλόπουλος και Υιός

Ο πολιτιστικός σύλλογος Πικερμίου μας έχει συνηθίσει σε παραδοσιακά event υψηλής αισθητικής και ευαισθησίας. Αυτή τη φορά η πρωτοβουλία αφορούσε τον τρύγο, το παραδοσιακό πάτημα των σταφυλιών με τα πόδια και φυσικά την παρασκευή μουσταλευριάς, για να γλυκαθούν οι συμπολίτες – «εργάτες», που απ’ τις 9 το πρωί βρέθηκαν στ’ αμπέλι, τρύγησαν σταφύλια και μετά…

…μετά πίσω στα γραφεία του συλλόγου όπου είχε στηθεί ένα ιδιότυπο πατητήρι για να πατήσουν το νόστιμο καρπό του Διονύσου, που δώρισε προς τέρψη των οπαδών του.

Ντάλα μεσημέρι στήθηκε κι η χύτρα για την παρασκευή μουσταλευριάς. Οι δουλευτές γλυκάθηκαν απ’ την ουράνια γεύση της και ως γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Μαινάδων και Σατύρων, έστησαν χορό με παραδοσιακή μουσική.

Σ’ αυτό το υπέροχο δρώμενο απόντες ο δήμαρχος κι οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των πτερύγων, εκτός του Ανδρέα Βασιλόπουλου με ακόλουθο – βοηθό του τον μικρό γιο του Παναγιώτη.

Αξίζουν μέγιστα συγχαρητήρια στη διοίκηση του συλλόγου, ιδιαιτέρως στον πρόεδρο Αλέξανδρο Καφφέζα, που μας χαρίζουν μοναδικές στιγμές αναβίωσης τόσων πολλών παραδοσιακών γεγονότων, ώστε κι εμείς οι αστοί να γινόμαστε κοινωνοί αλλοτινών εποχών, που έφερναν κοντά όλους τους κατοίκους μιας γειτονιάς, ενός τόπου, μιας κοινωνίας.

Και του χρόνου!

Παραδοσιακά ο χορός                      Πάτημα σταφυλιών

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα