22.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"SICILIANOS, THE GREEK MODERNIST" του Αναστάσιου Μαυρουδή: Το μήλο κάτω απ’ τη...

“SICILIANOS, THE GREEK MODERNIST” του Αναστάσιου Μαυρουδή: Το μήλο κάτω απ’ τη μηλιά

Χτες 4 Σεπτεμβρίου στη βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών έγινε η παρουσίαση του πρώτου βιβλίου του Αναστάση Μαυρουδή γιου του Ραφηνιώτη γιατρού Βαγγέλη Μαυρουδή διακεκριμένου συγγραφέα επίσης και της αρχαιολόγου Τίνας Μακ-Τζωρτζ Μαυρουδή, συνιδιοκτήτριας του ινστιτούτου ξένων γλωσσών και Ωδείου Ραφήνας.

Ο Αναστάσης Μαυρουδής βιολιστής – μουσικολόγος, επρόκειτο να παρουσιάσει το βιβλίο του, τον περασμένο Μάιο ωστόσο η πανδημία άλλαξε τα σχέδιά του, όπως έγινε και με πολλές άλλες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί.

Στην παρουσίαση τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας ενάντια στην πανδημία, ενώ υπήρχε σύνδεση μέσω τηλεδιάσκεψης με το Στρασβούργο και το Ηράκλειο της Κρήτης, όπως και βίντεο σύνθεση.

Στην εικόνα του τίτλου της  βλέπετε από αριστερά τους:

Ιωσήφ Παπαδάτος, (συνθέτης, αντιπρύτανης Ιονίου Πανεπιστημίου), Παναγιώτης Δημαράς (πρόεδρος συλλόγου “Οι φίλοι της Μουσικής”), Αναστάσιος Μαυρουδής (βιολιστής, μουσικολόγος), Νίκος Τσούχλος (αρχιμουσικός, πρόεδρος Ωδείου Αθηνών). Στην οθόνη, Λίνος Σισιλιάνος (πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, διαδικτυακή σύνδεση με το Στρασβούργο), Γιώργος Δεμερτζής (βιολιστής, καθηγητής πανεπιστημίου, διαδικτυακή σύνδεση με το Ηράκλειο Κρήτης), Βύρων Φιδετζής (αρχιμουσικός, βίντεο σύνδεση).

Ο Αναστάσης Μαυρουδής είναι μέλος του συλλόγου «Φίλων της Μουσικής Ραφήνας», που είναι μεταξύ των χορηγών της έκδοσης του βιβλίου.

Ο Αναστάσης, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του, αποδεικνύει ότι διαθέτει το ταλέντο του στην συγγραφή. Παράλληλα η παρουσίαση του βιβλίου του συνέπεσε χρονικά με τα σημερινά (5/9) γενέθλια του Βαγγέλη Μαυρουδή ο οποίος έλαβε το καλύτερο δώρο απ’ τον μοναχογιό του.

Σε μας απομένει να ευχηθούμε στους γονείς του, καλούς κι αγαπημένους φίλους Τίνα και Βαγγέλη, συγχαρητήρια για τον πολυπράγμονα όπως αποδεικνύεται μοναχογιό τους Αναστάση.

Αναστάση να είσαι πάντα γερός, δυνατός και δημιουργικός, ώστε να μας χαρίσεις περισσότερα ακόμα δείγματα δουλειάς τόσο μουσικά όσο και συγγραφικά. Η Ραφήνα είναι περήφανη για σένα και την οικογένειά σου.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα