16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΣκονισμένος κρυμμένος πίνακας αποδείχθηκε «αριστούργημα» του Μπρίγκελ

Σκονισμένος κρυμμένος πίνακας αποδείχθηκε «αριστούργημα» του Μπρίγκελ

Ο πίνακας θα παρουσιαστεί σε δημοπρασία στο Παρίσι την Τρίτη και αναμένεται να φτάσει από 600.000 έως 800.000 ευρώ.

Κρυμμένος για χρόνια στο σπίτι μιας οικογένειας, ένας πίνακας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα αποδείχθηκε ότι ανήκει στον Φλαμανδό ζωγράφο του 17ου αιώνα, Πίτερ Μπρίγκελ ο νεότερος. 

Ο πίνακας «L’Avocat du village (Ο δικηγόρος του χωριού)» είναι ένα από τα μεγαλύτερα γνωστά έργα του Μπρίγκελ, με διαστάσεις 112 εκατοστά ύψος και 184 εκατοστά πλάτος, και ήταν άγνωστος στον κόσμο της τέχνης, καθώς η πιο πρόσφατη γενιά της οικογένειας που το είχε στην κατοχή της από το 1900, θεώρησε ότι ήταν ψεύτικος.

Ο πίνακας θα παρουσιαστεί σε δημοπρασία στο Παρίσι την Τρίτη και αναμένεται να φτάσει από 600.000 έως 800.000 ευρώ.

Η οικογένεια, που επιθυμεί να παραμείνει άγνωστη, είχε ζητήσει από τον Μάλο ντε Λουσάκ των δημοπρασιών Daguerre Val de Loire να εκτιμήσει την αξία του σπιτιού τους, αλλά αντίθετα ανακάλυψε ένα αριστούργημα.

«Βρήκα αυτόν τον πίνακα (στο σπίτι), πίσω από μια πόρτα στην αίθουσα τηλεόρασης», είπε ο ντε Λουσάκ στο reuters, χαρακτηρίζοντας τη στιγμή ως μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην καριέρα του. Άρχισα να υπολογίζω την αξία αυτού του δωματίου και όταν γύρισα πίσω, είδα αυτόν τον πίνακα. Ήταν μια πολύ καλή έκπληξη για μενα», ανέφερε χαρακτηριστικά.  «Και αυτό είναι το απίστευτο», είπε. «Τους επιστρέφουμε αυτή την αυθεντικότητα λέγοντας ‘Στην πραγματικότητα το έργο τέχνης σας είναι αληθινό’».

Ο Ντε Λουσάκ είπε ότι πιστεύει ότι το έργο τέχνης αγοράστηκε ως αυθεντικό, αλλά μετά από αρκετές γενιές στην οικογένεια, είχε χάσει εντελώς την αυθεντικότητά του.

Ο Μπρίγκελ ο Νεότερος, του οποίου ο πατέρας Μπρίγκελ ο Πρεσβύτερος πέθανε όταν ήταν μόλις 5 ετών, δεν χρησιμοποίησε μια από τις συνθέσεις του πατέρα του για αυτόν τον πίνακα όπως συνήθιζε, αλλά επανεξέτασε το δημοφιλές θέμα του δικηγόρου του χωριού. Οι ειδικοί της τέχνης υπολόγισαν ότι το έργο τέχνης ζωγραφίστηκε μεταξύ 1615 και 1617.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα