24.8 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ & ΡΑΦΗΝΑΣ ΑΠ’ ΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ & ΡΑΦΗΝΑΣ ΑΠ’ ΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής εγκρίθηκαν δύο έργα ανακατασκευής γηπέδων στη Βουλιαγμένη και τη Ραφήνα. Αναλυτικά:

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Πρόκειται για την «Ανακατασκευή χλοοτάπητα και δικτύων αποστράγγισης στο Δημοτικό Στάδιο Βουλιαγμένης», έργο συνολικού προϋπολογισμού 399.909,97€ (με ΦΠΑ), με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου, για το οποίο εγκρίθηκε η σύναψη και οι όροι προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. Σκοπός του συγκεκριμένου έργου είναι να λυθεί αποτελεσματικά και μόνιμα το χρόνιο πρόβλημα αποστράγγισης του γηπέδου ποδοσφαίρου του Δημοτικού Σταδίου Βουλιαγμένης. Η κατασκευή νέου αποστραγγιστικού δικτύου θα αποκαταστήσει πλήρως τη λειτουργικότητα του γηπέδου και θα εξασφαλίσει την ασφαλή χρήση του από τους αθλούμενους. Το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεσθεί από τον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης ενώ η χρηματοδότησή του θα γίνει από πόρους της Περιφέρειας.

ΡΑΦΗΝΑ

Η Περιφερειάρχης Αττικής κι ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση έργου με αντικείμενο την «Αποξήλωση παλαιού τάπητα και εγκατάσταση νέου συνθετικού τάπητα στο Δημοτικό Γήπεδο Ραφήνας Π. Σκούφος». Το έργο, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

Στόχος των παρεμβάσεων είναι η αναβάθμιση του Δημοτικού Γηπέδου Ραφήνας «Παναγιώτης Σκούφος», που περικλείεται από τις οδούς Νηρέως Πρωτέως, Χρήστου Μάντικα και Αραφηνίδων Αλών. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες προκειμένου το ποδοσφαιρικό γήπεδο να πληροί τις απαιτήσεις για διεξαγωγή επίσημων αγώνων. Το έργο περιλαμβάνει την αποξήλωση του παλαιού συνθετικού τάπητα, την προεργασία µε τη διαμόρφωση και ισοπέδωση της βάσεως για την απορροή των υδάτων, για την τοποθέτηση νέου σύγχρονου συνθετικού χλοοτάπητα.

Τέλος, επισημαίνεται ότι το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα