28.3 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ Α’ ΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΖΗΤΑ Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ Α’ ΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΖΗΤΑ Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Η συμμετοχή του Δήμου Μαραθώνα και με την προηγούμενη και με την παρούσα Δημ. Αρχή, στο αποκαλούμενο «ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΕΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΔΔΥΠΠΥ», εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτικών του «Καλλικράτη». Είναι σύμφωνο με τις ντιρεκτίβες της Ε.Ε.,  που εφαρμόζουν με πάθος οι κυβερνήσεις της πατρίδας μας όπως και εκλεγμένοι στην τοπική διοίκηση που πρόσκεινται στις κυβερνητικές παρατάξεις.

Με τις αποφάσεις τους αυτές βοηθούν στη  μεγαλύτερη υποτίμηση του «κόστους» του εργαζόμενου, για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας: Τσάκισμα μισθών-συντάξεων, παιδείας, υγείας-πρόνοιας κ.λ.π.

Η συζήτηση στο Δ.Σ. Μαραθώνα στις 5-2-2015 για ΚΕΠ Υγείας βοηθάει στο να:

 Διαλύουν ταχύτατα και τις υποδομές που απέμειναν στην υγεία, ερημώνουν τα νοσοκομεία και Κ.Υ. από υγειονομικούς, υλικά και εξοπλισμό και το κυριότερο, εκπαιδεύουν τον πληθυσμό, ότι είναι φυσιολογικό η πολιτεία να απεκδύεται των ευθυνών της για παροχή υψηλού επιπέδου Δημόσιας και δωρεάν Υγείας-Πρόνοιας σε όλους. Αντίθετα, μέρος αυτής της υποχρέωσης την κατευθύνει στη «φιλανθρωπία», στις Μ.Κ.Ο. και τα διάφορα θνησιγενή, όπως το παρόν, προγράμματα, με σαφή ημερομηνία λήξης! Την ίδια ώρα, λοιπόν, που το Κ.Υ. Νέας Μάκρης αργοπεθαίνει, χωρίς υγειονομικούς, υλικά και εξοπλισμό, την ίδια ώρα το πρώην ΠΝΑ, αντί να αναβαθμιστεί σε σύγχρονο Γεν. Νοσοκομείο Ανατ. Αττικής, λειτουργεί ως περιφερειακό πρωινό ιατρείο και βαφτίζεται «Κ.Υ. Ραφήνας»!

Αντί, λοιπόν, οι δημοτικές αρχές να πρωτοστατούν μαζί με το λαϊκό κίνημα, όπως σε άλλους δήμους (ΠΑΤΡΑ, ΧΑΪΔΑΡΙ κ.λ.π.) στη διεκδίκηση  και του δικαιώματος στην Υγεία για τους δημότες τους, πρωταγωνιστούν στην εξαπάτηση, τον εφησυχασμό και την «εκπαίδευση» τους στο χαμήλωμα του πήχη των  απαιτήσεων για σύγχρονη δωρεάν Δημόσια Υγεία-Πρόνοια και ειδικά Πρωτοβάθμια!

Η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθώνα πιστεύει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα πρέπει να μπει επιτέλους δίπλα στους αγωνιζόμενους δημότες: Στον αγώνα για  διεκδίκηση ενός σύγχρονου Κ.Υ. Ν. Μάκρης, με 24ώρη λειτουργία, όλο το χρόνο, με ολοκληρωμένη στελέχωση σε προσωπικό (υγειονομικό, βοηθητικό) με πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα, με όλο τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, για την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού σε επείγουσα ιατρική, προληπτική ιατρική, τακτικές υγειονομικές αλλά και προνοιακές ανάγκες!

Παράλληλα, τη λειτουργία, επιτέλους, στον τεράστιο χώρο του δήθεν Κ.Υ. Ραφήνας (Νταού), του σύγχρονου Γεν Νοσοκομείο Ανατολ. Αττικής! Επίσης, την επαναλειτουργία, σε καθημερινή και ανεπτυγμένη βάση, των περιφερειακών ιατρείων σε Κ. Σούλι, Τύμβο και στα ΚΑΠΗ του Δήμου μας (Ν. Μάκρης. Μαραθώνα, Γραμματικό, Βαρνάβα).

email: [email protected]

τηλ. επικοινωνίας: 69443 73443

                                          

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα