14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Είδη πρώτης ανάγκης για τους 1.200 πρόσφυγες του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας στη Μαλακάσα (πρώην στρατόπεδο Γερακίνη) παρέδωσε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου στον Διοικητή του Κέντρου Αντισυνταγματάρχη Ανδρέα Τζέλλη.

Τα είδη αυτά είχαν συγκεντρώσει τις προηγούμενες ημέρες το 1ο Γυμνάσιο Γλυκών Νερών, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάτων και το 14ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών, στο πλαίσιο της προσπάθειας που ξεκίνησε μετά από επικοινωνία της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής. Η σημερινή βοήθεια αφορούσε σε είδη όπως παιδικές κρέμες, μωρομάντηλα, κρουασάν, μπισκότα, νερά, χυμούς, καθώς και ρούχα και παπούτσια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Φιλίππου συνομίλησε για αρκετή ώρα με τον υπεύθυνο του κέντρου Αντισυνταγματάρχη Τζέλλη, ο οποίος τον ενημέρωσε τόσο για την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων της Μαλακάσας όσο και για τις ανάγκες και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Πολλά ακόμα σχολεία της Ανατολικής Αττικής έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα και συγκεντρώνουν καθημερινά είδη για τους πρόσφυγες, τα οποία ανάλογα με τις υπάρχουσες ανάγκες που επικαιροποιούνται συνεχώς, μεταφέρονται είτε στο «Κέντρο διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης των σημείων διαμονής προσφύγων» της Περιφέρειας Αττικής στο Φάληρο απ’ όπου διανέμονται στα σημεία που διαμένουν πρόσφυγες, είτε απευθείας στα τρία κέντρα φιλοξενίας προσφύγων που λειτουργούν στην Ανατολική Αττική (σε Λαύριο, Μαλακάσα και Νέα Μάκρη).

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα