29.7 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΚΤΥΠΑ Η ΚΑΜΠΑΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΠΑ;

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΚΤΥΠΑ Η ΚΑΜΠΑΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΠΑ;

Σε απόγνωση βρίσκονται οι δήμοι μετά την επιβεβαίωση και επίσημα από το αρμόδιο υπουργείο ότι απορρίφτηκε το αίτημα της Ελάδας για παράταση του ΕΣΠΑ 2007-2013 απ’ την Ευρωπαϊκή επιτροπή, όπως προκύπτει απ’ την επίσημη γραπτή απάντηση που έδωσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού και Ναυτιλίας σε σχετική ερώτηση.

Η ΚΕΔΕ εδώ και καιρό έχει επισημάνει το πρόβλημα και ζητεί να υπάρξει χρονική παράταση ενός τουλάχιστον έτους, στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων που περιλαμβάνονται στο ΕΣΠΑ της προηγούμενης περιόδου, καθώς επισημαίνεται ο κίνδυνος να μην ολοκληρωθούν δεκάδες έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλους τους Δήμους της χώρας και να χαθούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, αν δεν υπάρξει παράταση του χρονοδιαγράμματος που λήγει στις 31/12/2015.

Παράλληλα, χωρίς ευθύνη των Δήμων, δημιουργούνται τεράστιες ευθύνες για τις δημοτικές αρχές (δημοσιονομικές, ποινικές, πειθαρχικές κ.λ.π.) από την πιθανή ματαίωση των έργων , αλλά και την υποχρέωση επιστροφής των χρημάτων που μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί για την χρηματοδότησή τους.

Σύμφωνα με το localit.gr, το σχετικό θέμα λόγω της σοβαρότητάς του αναμένεται να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ η οποία θα πραγματοποιηθεί πριν από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα