21.4 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΣΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Την Πέμπτη 24-3-2016 η Αγωνιστική Ομάδα Γυναικών Νέας Μάκρης – Μαραθώνα, έκανε παρέμβαση στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης διεκδικώντας αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Πρόνοιας με επαρκή χρηματοδότησή της από τον Κρατικό προϋπολογισμό.

Πάγιο αίτημά μας είναι η πρόσληψη Γυναικολόγου και Παιδίατρου.

Τα συνεχιζόμενα προβλήματα σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και λοιπό υγειονομικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, αναλώσιμα, πρέπει να καλυφθούν άμεσα. Οι παραβλέψεις ιδιαίτερα της πρόληψης και τα μέτρα που μας έχουν επιβληθεί, κινούνται στην κατεύθυνση των ελάχιστων αποσπασματικών και όσο το δυνατό μικρότερου κόστους για το κράτος, υπηρεσιών.

Η πρόληψη σύμφωνα με την στρατηγική της Ε.Ε. αποτελεί ατομική ευθύνη περιορίζοντας την κρατική πολιτική σε μέτρα όπως η διεξαγωγή ενημέρωσης, παροχή συμβουλών για την προώθηση υγιεινότερου τρόπου ζωής και στην λογική “κόστους – οφέλους”.

Διεκδικούμε την άμεση πρόσληψη Γυναικολόγου και Παιδίατρου.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!

Οι εργαζόμενες, οι άνεργες, οι πρόσφυγες, οι μετανάστριες, οι ανασφάλιστες, δεν ανεχόμαστε να βάζουμε συνεχώς το χέρι στην τσέπη για τους γιατρούς, φάρμακα και εξετάσεις αλλά και την θεραπεία όταν την έχουμε ανάγκη. Οι μητέρες παλεύουν να ανταπεξέλθουν στο κόστος της στοιχειώδους ιατρικής παρακολούθησης και του εμβολιασμού των παιδιών τους.

Παίρνουμε θέση μάχης για το δικαίωμα του λαού μας και των συνανθρώπων μας στην υγεία.

Απαιτούμε:

* Αποκλειστικά Δημόσια – Δωρεάν Υγεία που να καλύπτει όλες τις ανάγκες του πληθυσμού με πλήρη εξοπλισμό και στελέχωση στο Κ.Υ.Ν.Μ., με όλες τις αναγκαίες ειδικότητες και με 24ωρη λειτουργία.

* Την κατάργηση των εισφορών στον κλάδο υγείας, αλλά και όλων των συμμετοχών στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας για ιατρικές επισκέψεις, προληπτικές εξετάσεις, προγεννητικό έλεγχο, τοκετό, φάρμακα κλπ.

* Να μην κλείσει καμιά μονάδα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

* Άμεσες μαζικές προσλήψεις ιατρών, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

* Ενίσχυση του προσωπικού των υποδομών που σχετίζονται με την διάσωση, καταγραφή – ταυτοποίηση, στέγαση – περίθαλψη και ασφαλή μεταφορά των προσφύγων.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα