24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ καταγγέλλει, τη μείωση των δρομολογίων των λεωφορείων σε ποσοστό περίπου 35% που αποφάσισε η διοίκηση του ΚΤΕΛ Αττικής Α.Ε., επικαλούμενη τις ελλείψεις σε καύσιμα και τα προβλήματα με τις τράπεζες. Έτσι μείωσε τα δρομολόγιά του το ΚΤΕΛ προς περιοχές της Ανατολικής Αττικής, με αποτέλεσμα η καθημερινότητα των κατοίκων να γίνεται ακόμα πιο ανυπόφορη.

             Για ακόμα μια φορά έρχεται στην επιφάνεια το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές της Ανατολικής Αττικής εξ’ αιτίας της έλλειψης αστικής συγκοινωνίας και του γεγονότος ότι αυτά τα μέσα βρίσκονται σε χέρια ιδιωτών και δείχνουν ότι μόνο το κέρδος τους ενδιαφέρει και όχι βέβαια ο κοινωνικός ρόλος που πρέπει να έχουν οι συγκοινωνίες.

            Εδώ να θυμίσουμε το χαρακτηριστικό γεγονός ότι ανανεώθηκε ο στόλος των λεωφορείων του ΚΤΕΛ Αττικής Α.Ε. στο όνομα των Ολυμπιακών Αγώνων με κρατική χρηματοδότηση, κάτι που δεν έγινε ποτέ για τους μικρούς επαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες ή άλλους εργαζόμενους, για να σταθούν οι δουλειές τους. Επίσης οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τους χάριζαν από τη δεκαετία του ’80 τις εισφορές στο ΙΚΑ με αποφάσεις τους κατά διαστήματα.

            Πρόκληση επίσης είναι ότι τους έχει παραχωρηθεί το συγκοινωνιακό έργο Αττικής με χαριστικές συμβάσεις, με αποτέλεσμα να λειτουργούν ως μονοπώλιο όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα που τα κέρδη τους μειώνονται, δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο και κρατούν ομήρους χιλιάδες κατοίκους των περιοχών που αδυνατούν να μετακινηθούν με ίδια μέσα ή με τον ΟΑΣΑ.

            Η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθώνα ΚΑΛΕΙ τους συλλόγους, τα σωματεία και άλλους φορείς, τους Δήμους, να κινητοποιηθούν προς την αντιμετώπιση της κατάστασης και να απαιτήσουν:

  • Η κυβέρνηση να παρέμβει και να δώσει λύσηΤΩΡΑ.
  • Άμεση πύκνωση των δρομολογίων.
  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
  • Επέκταση των δρομολογίων του ΟΑΣΑ στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής ΤΩΡΑ.
  • Έκτατα δρομολόγια προς και από το μετρό και τον προαστιακό.

 

ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ, ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ!!!!!!!

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα