16.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ ΓΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ ΓΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αχαρνών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14/2 με θέμα τα επεισόδια στο Κέντρο Φιλοξενίας Παράνομων Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, εξ’ αφορμής του τραγικού συμβάντος της αυτοκτονίας ενός νέου ανθρώπου που κρατούνταν στο κέντρο, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου.

Μετά το πέρας της συζήτησης, αποφασίστηκε από το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου η έκδοση ψηφίσματος, με το οποίο ζητείται από την επίσημη πολιτεία το άμεσο και οριστικό κλείσιμο του κέντρου κράτησης στην Αμυγδαλέζα, την άμεση και ασφαλή εκκένωση του κέντρου, με ταυτόχρονη απομάκρυνση όλων των ατόμων που κρατούνται εκεί. 
Στην τοποθέτησή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, αφού εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του νεαρού κρατούμενου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι συμφωνεί με τη θέση του Δήμου Αχαρνών για άμεσο κλείσιμο και παύση λειτουργίας του συγκεκριμένου κέντρου. Εξάλλου, σύμφωνα  με όσα δήλωσε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης, τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών θα σταματήσουν να λειτουργούν με την τωρινή τους τουλάχιστον μορφή.

Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Φιλίππου στις πραγματικά άθλιες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στο κέντρο της Αμυγδαλέζας, τις οποίες είχε διαπιστώσει και ο ίδιος σε πρόσφατη επίσκεψή του στον χώρο. Επισήμανε επίσης ότι κρίνεται σκόπιμο να αλλάξει άμεσα η πολιτεία το καθεστώς λειτουργίας αυτών των κέντρων – στρατοπέδων και να εφαρμόσει νέα πολιτική για τη φιλοξενία των παράνομων μεταναστών.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής συνεργάζεται με τον Δήμο Αχαρνών, μέσω προγραμμάτων που υλοποιεί για όλες εκείνες τις κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σε θέματα διαβίωσης (π.χ. μετανάστες, αθίγγανοι, άνεργοι, άποροι κλπ.). Μέχρι να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα, ο κ. Φιλίππου κάλεσε την τοπική κοινωνία να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους ανθρώπους που κρατούνται στο κέντρο της Αμυγδαλέζας.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα