24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟ ΞΑΝΑ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΟΥΤΟΥΚΙ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟ ΞΑΝΑ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΟΥΤΟΥΚΙ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Το ονομαστό σπήλαιο Κουτούκι της Παιανίας, σύντομα θα είναι ξαναγίνει επισκέψιμο για το κοινό, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης του, που πρόσφατα ολοκληρώθηκαν.  

Προς τούτο, ο Δήμαρχος Παιανίας Σπύρος Στάμου πραγματοποίησε τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού  Αριστείδη Μπαλτά.

Αίτημα της Δημοτικής Αρχής είναι να επιστρέψει το σπήλαιο στην δικαιοδοσία του Δήμου, με δικαίωμα διαχείρισης και λειτουργίας του, έτσι ώστε να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα τουριστικής πολιτικής, ώστε  να γίνει ένας οργανωμένος Πολιτιστικός & φυσιολατρικός προορισμός για πλήθος κόσμου.

Με αυτή τη δυνατότητα θα προβληθεί αυτός ο μοναδικός φυσικός θησαυρός όπως του αξίζει και παράλληλα θα ενισχυθεί σημαντικά η τοπική οικονομία.

Ο Υπουργός είδε θετικά τις προτάσεις του Δημάρχου και διαβεβαίωσε πως προτίθεται άμεσα να κινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες για την εξασφάλιση του Σπηλαίου και της λειτουργίας του, με τους επιθυμητούς  για το Δήμο Παιανίας, όρους.

Να σημειωθεί, ότι ο Δήμαρχος είχε ξεκινήσει επαφές και κινητοποιήσεις εδώ και έναν χρόνο και με τα προηγούμενα Κυβερνητικά σχήματα, πραγματοποιώντας συναντήσεις  με όλους τους πρώην Υπουργούς & Υφυπουργούς Πολιτισμού για την επίτευξη του στόχου ανάδειξης της σπουδαιότητας του Σπηλαίου για το δήμο του. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα