15.8 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΤΣΙ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΣΤΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ

ΕΤΣΙ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΣΤΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ

Με κάθε επισημότητα κορυφώθηκε ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Λαυρεωτικής, όπου πραγματοποιήθηκαν δύο παρελάσεις, μία στην πόλη της Κερατέας και μία στην πόλη του Λαυρίου.

Το πρωί της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου  τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Κερατέα και λίγο αργότερα στο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής στο Λαύριο.

Μετά το τέλος της δοξολογίας εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός της Ημέρας , ενώ στη συνέχεια οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο χώρο του Ηρώου, όπου ακολούθησε η κατάθεση των στεφάνων, παρουσία του Δημάρχου, των μελών της δημοτικής αρχής αλλά και πλήθους κόσμου. Στεφάνια στη μνήμη των πεσόντων κατέθεσαν εκ μέρους του Δήμου Λαυρεωτικής ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς, όλα τα σώματα ασφαλείας, οι πολιτιστικοί και ιστορικοί φορείς του Δήμου αλλά και οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Νάσος Αναγνωστόπουλος και κ. Ζαχαρίας Πελέκης. Κατάθεση στεφάνων έγινε και στην τοπική κοινότητα του Αγίου Κωνσταντίνου.

Αμέσως μετά οι μαθητές παρέλασαν στις κεντρικές πλατείες,  υπό τους ήχους της φιλαρμονικής.

Ο Δήμαρχος  Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, στη δήλωση που έκανε στα πλαίσια της Εθνικής Επετείου ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Σε μία δύσκολη περίοδο, σαν αυτή που διανύει η χώρα μας, η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου μπορεί να στείλει ένα μήνυμα ενότητας στις τοπικές κοινωνίες . Η επέτειος του ΟΧΙ , συμβολίζει την ομοφωνία και τη γενναιότητα του ελληνικού λαού και αυτό μας επιτρέπει να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία».

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα