18.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΗ ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ

Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ

Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια σας καλωσορίζει στην ημικατεχόμενη πατρίδα η οποία εξακολουθεί να υφίσταται τις συνέπειες της 41 χρονης Τουρκικής κατοχής. Σας καλωσορίζει και σας ευχαριστεί διότι παραμένετε πατριωτικά προσηλωμένοι στην πατρίδα, είστε πάντοτε δεδηλωμένοι «εργάτες»  της συνέχειας του Κυπριακού Ελληνισμού και είστε πάντοτε στο πλευρό της πατρίδας.

Έρχεστε εδώ κάθε χρόνο για να ανανεώσετε το δεσμό με την πατρίδα και να συζητήσετε θέματα και προβλήματα που αφορούν αυτό το δεσμό, θεσμικά, λειτουργικά, δεοντολογικά κ.λ.π.  Έρχεστε όμως όπως δηλώνεται στο πρόγραμμα του Συνεδρίου σας  και για να ενημερωθείτε για τις εξελίξεις και την πορεία του Κυπριακού, να πάρετε κατεύθυνση και να συντονίσετε ενέργειες που απαιτεί το Κυβερνητικό πρόγραμμα σε ότι αφορά το Κυπριακό. 

Είναι δεδομένο ότι αποτελείτε για την Πατρίδα μια σοβαρή εμπροσθοφυλακή και θεωρείστε πρεσβευτές των δικαίων του Κυπριακού Ελληνισμού  σε σημαντικές χώρες του εξωτερικού. Αποδεδειγμένα έχετε κερδίσει τον τίτλο του πρεσβευτή και είναι επιβεβαιωμένο ότι  έχετε τη δυνατότητα να επιτελέσετε σοβαρό διπλωματικό έργο υπερ των δικαίων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κυπριακού Ελληνισμού. Το μεγάλο ερώτημα είναι κατα πόσον αυτή η δυνατότητα αξιοποιείται πλήρως, δεόντως και αποτελεσματικά απο την εκάστοτε Κυπριακή Κυβέρνηση. Ένα δεύτερο μεγάλο ερώτημα που έπρεπε να απασχολεί τη συνεδρία σας είναι σε ποιό βαθμό η επισημη Κυβερνητική πολιτική που διαμορφώνεται στη Λευκωσία και στη βάση της οποίας καλείσθε να διαδραματίσετε πρεσβευτικό ρόλο, σας επιτρέπει να κάμετε όσα έχετε τη δυνατότητα να κάμετε για την Κύπρο στις χώρες που διαμένετε. Οι απαντήσεις σε αυτά τα δύο ερωτήματα έπρεπε να αναζητούνται μέσα απο συζήτηση η οποία έπρεπε να απασχολεί μεγάλο μέρος του  χρόνου του συνεδρίου σας εδώ στη Λευκωσία. Η θέση ότι, στο εξωτερικό πρέπει να προωθείτε την πολιτική της εκάστοτε Κυβέρνησης στη Λευκωσία είναι ορθή. Όμως σε ένα συνέδριο όπως αυτό που διεξάγεται εδώ στη Λευκωσία πρέπει να είναι μέρος του προγράμματος και η αξιολόγηση της Κυβερνητικής πολιτικής την οποία καλείσθε να προωθήσετε στο εξωτερικό. Πρέπει να είστε έτοιμοι και σε θέση να καταθέσετε τις εμπειρίες σας, διαφωνίες και θέσεις σας,  για την ορθότητα ή οχι της ακολουθούμενης  πολιτικής, για την απήχηση που έχει, για τις προοπτικές  ή τις επιπτώσεις που έχει, κατά πόσον σας επιτρέπει να είστε αποτελεσματικοί στη διεκδίκηση υποστήριξης στην βάση αρχών ή οχι , κατά πόσον έχει αντίκρυσμα έναντι των λεφτών που ξοδεύονται, για την ορθότητα ή οχι προσεγγίσεων κ.λ.π. Πρέπει να επιδιώξετε το αναφαίρετο δικαίωμά σας να συμβάλετε στη διαμόρφωση της Κυβερνητικής πολιτικής λόγω της εμπειρίας σας στην κάθε χώρα. 

Αδέλφια Απόδημοι. Αυτή η διερεύνηση συνειδητά δεν εγίνετο μέχρι τώρα  και το θεωρούμε ότι ήταν ένα μεγάλο λάθος. Κληθήκατε για 41 χρόνια να υπηρετήσετε μια λανθασμένη πολιτική επίλυσης του Κυπριακού η οποία ουσιαστικά σας απέτρεψε να εξασφαλίσετε για την Κυπρο αυτά που έχετε τη δυνατότητα να επιτύχετε.  Σήμερα ευρισκόμαστε στο παρα πέντε. Δεν υπάρχουν περιθώρια να περιμένετε επόμενη συνεδρία.  Η κλιμακούμενη πίεση στοχεύει σε λύση του Κυπριακού η οποία ουσιαστικά θα επιβραβεύει την κατοχή, θα νομιμοποιεί τα κατοχικά δεδομένα και θα αναγνωρίζει το παράνομο καθεστώς ως τον ισότιμο πολιτικά συναίτερο ενός αντίστοιχου Ελληνικού Συνιστώτος Κράτους στις ελεύθερες περιοχές, σε μια νέα Κύπρο, υπο τον στρατηγικό έλεγχο της Τουρκίας και του Ισλαμισμού που αναπτύσσεται στην περιοχή , με προβλεπτή ημερομηνία λήξης της παρουσίας του Κυπριακού Ελληνισμού στην απο 3000 χρόνων Ελληνική Κύπρο.  Όλα αυτά θα συμβούν εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. 

Γιαυτό στη φετεινή σας συνεδρία  πρέπει να αρθρώσετε λόγο. Πρέπει να απαιτήσετε να τεθούν τα ερωτήματα και να γίνει συζήτηση στην οποία πρέπει να απαιτηθεί τερματισμός των συνομιλιών για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και το Κυπριακό να επανατοποθετηθεί ως θέμα εισβολής και κατοχής με στόχο την απελευθέρωση.

Καλές δουλειές.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

 

Η  ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΗΣ ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ. 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΠΟΜΑΚ, ΠΣΕΚΑ και ΝΕΠΟΜΑΚ ΓΙΑ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι ώρες είναι κρισιμώτατες. Η μοίρα μας είναι κοινή. Ενόψει της εδώ συνεύρεσης σας για ενημέρωση επι των εξελίξεων σας προσκαλούμε να ενημερωθείτε πώς ο προσφυγικός κόσμος  προβληματίζεται. Η ενημέρωση θα καλύπτει:

  • ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ

ΠΟΙΑ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝ ΣΥΓΚΑΤΑΝΕΥΣΟΥΜΕ ΣΕ ΛΥΣΗ ΔΙΖΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ;

  • ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΟΠΩΣ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ / Ή  ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ  ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ,ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ;
  • ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΜΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΗΓΕΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΏΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ;
  • ΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΕΜΑΣ,  ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΑΠΟΔΗΜΩΝ ,  ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ;

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28, ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΩΡΑ 8μμ,  ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ, οδός αγίου Ιωάννου 7 , Στρόβολος , πίσω από το ταχυδρομείο Προδρόμου και γαλακτοκομείου Πήττα.

Για πληροφορίες  και για την απαραίτητη δήλωση συμμετοχής Τηλ.    

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα