18.5 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΘΕΣΦΑΤΑ ΓΙΑ ΔΟΥΡΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.

ΘΕΣΦΑΤΑ ΓΙΑ ΔΟΥΡΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.

«Είναι χαρακτηριστικό, σε ό,τι αφορά τις εκλογές για την Περιφέρεια, ότι εμείς εκλεγήκαμε χωρίς να έχουμε λειτουργήσει ψηφοθηρικά. Αντιθέτως. Ζητήσαμε από τους πολίτες να αλλάξουν για να αλλάξει και η εξουσία. Γιατί αυτό είναι σήμερα το ζητούμενο : οι νέες αξίες, η αντίληψη ότι πρέπει να κουραστούμε για να αλλάξουμε όλοι μας. Με δύο προτάγματα: την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών και την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας».

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “Realnews”, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, τόνισε μεταξύ άλλων:

  • «Είναι χαρακτηριστικό, σε ό,τι αφορά τις εκλογές για την Περιφέρεια, ότι εμείς εκλεγήκαμε χωρίς να έχουμε λειτουργήσει ψηφοθηρικά. Αντιθέτως. Ζητήσαμε από τους πολίτες να αλλάξουν για να αλλάξει και η εξουσία. Γιατί αυτό είναι σήμερα το ζητούμενο : οι νέες αξίες, η αντίληψη ότι πρέπει να κουραστούμε για να αλλάξουμε όλοι μας. Με δύο προτάγματα: την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών και την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας».
  • «Η νέα Περιφερειακή Αρχή Αττικής δεν έχει πάρει καμία απόφαση για ανάθεση εργολαβίας καθαριότητας. Βρήκε μια διαδικασία της προηγούμενης διοίκησης σε εξέλιξη, την οποία ουδέποτε επρόκειτο να υπογράψει. Αλλά το πρόβλημα είναι ευρύτερο. Απευθύνουμε πολιτικό και δημόσιο αίτημα, αναπάντητο ως τώρα, από την κυβέρνηση την άμεση πρόσληψη τακτικού προσωπικού για την κάλυψη πιεστικών αναγκών της Περιφέρειας. Ιδού η Ρόδος λοιπόν για τους φωνασκούντες στα τηλεπαράθυρα υπουργούς».
  • «Αναμορφώσαμε τον προϋπολογισμό με έμφαση στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, εξαπλασιάζοντας τα χρήματα, από 2 στα 13 εκατομμύρια και εντάσσοντας νέα αντιπλημμυρικά έργα συνολικού κόστους 28 εκατομμυρίων στην υποβαθμισμένη εδώ και πολλές δεκαετίες Δυτική Αττική ενώ «ξεπαγώσαμε» και ανάλογα έργα του 2014. Πρόκειται για ένα πρώτο βήμα. Η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, χωρίς αριθμητικό περιορισμό στο πλήθος των κονδυλίων ή στα ποσά, μπορεί να ξεκινήσει από τον Ιανουάριο».
  • Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα κονδύλια του προϋπολογισμού για γήπεδα: «Η παρέμβαση σε ένα κονδύλι δεν είναι εύκολη ή σύντομη διαδικασία καθώς απαιτείται εντοπισμός νομικών και άλλων συνεπειών. Θυμίζω τέλος δύο πράγματα. Πρώτον, την πάγια θέση μας ότι η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων οφείλει να σέβεται το νομικό πλαίσιο, το περιβάλλον, τους πολεοδομικούς κανόνες. Και δεύτερον ότι όλα θα περάσουν μέσα από διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, τις ερασιτεχνικές ομάδες και ανταποδοτικότητα στην αυτοδιοίκηση».

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα