22.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΚΥΠΡΟΣ ΚΑΛΕΙ ΕΛΛΑΔΑ! ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ‘’ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ’’ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΛΕΙ ΕΛΛΑΔΑ! ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ‘’ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ’’ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια, στις 4 Φεβρουαρίου είχε συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα στην οποία ενημέρωσε αναλυτικά τον Πρωθυπουργό για τις θέσεις του στο Κυπριακό. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός άκουσε με πολύ προσοχή τα αιτήματα και ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση του σωματείου να συναντηθεί τόσο με τον ίδιο όσο και συνεργάτες του στην Αθήνα για να επεξηγήσουν αναλυτικά τις θέσεις τους.

Στη συνέχεια επιδόθηκε γραπτό υπόμνημα με τις θέσεις του σωματείου, το οποίο ακολουθεί:

Κον Αλέξη Τσίπρα

Πρωθυπουργό της Ελλάδος

Λευκωσία

Κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδας,

Καλωσορίσατε στη μαρτυρική Κύπρο. Σας συγχαίρομε και πάλιν, εκ μέρους των προσφύγων απο την κατεχόμενη Επαρχία Κερύνειας για την περηφανή νίκη σας στις πρόσφατες Γενικές εκλογές. Σας συγχαίρομε και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας. Ένα έργο το οποίο γίνεται ιδιαίτερα δύσκολο, αφού κεντρικός άξονας της εξαγγελθείσας πολιτικής σας είναι να αντιπαλαίψετε τα άγρια θηρία που έχουν κατασπαράξει και τρώνε τα σωθηκά της Ελλάδος.  Είμαστε βέβαιοι πως ο ΕλληνικόςΛαός , είτε σας ψήφισε είτε οχι θα είναι μαζί σας σε αυτόν το δύσκολο αλλά Εθνοπρεπη αγώνα. Μαζί σας θα είναι , είμαστε βέβαιοι και ο Κυπριακός Ελληνισμός.

Κύριε Πρωθυπουργέ, ανάλογης μεταχείρισης με τους Ελληνες αδελφούς έχουμε τύχει και εμείς στα χέρια των Τροϊκανών. Εμείς εδώ , ιδιαίτερα οι πρόσφυγες, υφιστάμεθα κατασπάραξης, οχι μόνο απο τους Τρϊκανούς αλλά και τους Τούρκους κατακτητές.  Όμως λέμε ότι ένα κομμάτι ψωμί θα φάμε, θα αντέξουμε και θα αντιμετωπίσουμε τους Τροϊκανούς. Αυτό που κατατρώει τα δικά μας σωθηκά είναι η συνεχιζόμενη Τουρκική κατοχή και οι συνέπειες της. Αυτό που σκοτώνει τους πρόσφυγες είναι να βλέπουν το παράνομο καθεστώς πάνω στην κατεχόμενη γή μας να εδραιώνεται, να αναβαθμίζεται και να οδεύει προς νομιμοποίηση και αναγνώριση. Ο πόνος γίνεται δισβάστακτος όταν βλέπουμε η πορεία του παράνομου καθεστώτος προς εδραίωση , νομιμοποίηση και αναγνώριση να υποβοηθείται απο τη δική μας Ηγεσία. Η υποβοήθηση αυτή πηγάζει απο τη λανθασμένη πολιτική διαχείριση του Κυπριακού που γίνεται για 40 χρόνια τώρα. Ο δικοινοτικός διάλογος για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας ήταν η «άμαξα» για να εξασφαλισθεί  με το χρόνο η  πολιτική  και οικονομική αναβάθμιση του παράνομου καθεστώτος, κάτι προαπαιτούμενο της νομιμοποίησής και αναγνώρισης του.

Κύριε Πρωθυπουργέ,  τα κατεχόμενα Κυπριακά εδάφη ήταν πάντοτε  ιστορικά , αλλά και στατιστικά, Ελληνικότατες περιοχές. Εκατοικούντο κατά 85% απο Ελληνες Κύπριους και η ιδιωτική ιδιοκτησία ήταν κατα 85% Ελληνική.   Γιαυτό αποτελεί σοβαρότατη αντίφαση να υποστηρίζεται απο τους πολιτικούς μας Ηγέτες ότι, πάνω στη γή μας θα δημιουργήσουν Κράτος οι Τούρκοι και παράλληλα να υπόσχονται σε εμάς ότι αγωνίζονται για την επιστροφή μας εκεί. Τα στατιστικά στοιχεία βροντοφωνάζουν ότι αν όλοι εμείς επιστρέψουμε τότε δεν μπορεί να υπάρξει  και να λειτουργήσει εκεί Τουρκοκυπριακή Διοίκηση.   Εμείς θα καταδικασθούμε στη μόνιμη προσφυγιά ώστε να υπάρξει η μία απο τις ζώνες του Διζωνικού τέρατος, όπου θα νομιμοποιηθούν  η ΤΜΤ και οι Τούρκοι έποικοι ως πλειοψηφία πληθυσμού  και ιδιοκτησίας γής  για να μπορούν να ασκούν εκεί Διοίκηση και να είναι και οικονομικά βιώσιμη. Εξάλλου αυτός ήταν ξεκάθαρα ο σκοπός που έγινε η εισβολή. Για να επιτευχθεί αυτός ο γεωγραφικός διαχωρισμός του νησιού και του Λαού στη βάση φυλής και θρησκείας. Για να τουρκέψουν τα κατεχόμενα όπως συνέβει και στη Μικρά Ασία. Να εφαρμοσθεί δηλαδή ένα καθεστώς ρατσιστικού απαρτχάϊντ.

Γι’ αυτό κύριε Πρωθυπουργέ  μας λύπησε ιδαίτερα όταν   σας ακούσαμε να επαναλαμβάνετε τη λανθασμένη πολιτική θέση για ΔΔΟ την οποία συντηρούν άγονα και καταστροφικά οι δικοί μας Ηγέτες,  μάλιστα ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟ 2004 ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.  Και στο Κυπριακό χρειάζονται παρόμοιες τομές όπως αυτές που  εξαγγέλλετε για την οικονομία εναντίον του ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΥ της Ευρώπης.  Η τομή που χρειάζεται στο Κυπριακό είναι: να παρθεί  η πολιτική απόφαση για καταγγελία της μέχρι τώρα ακολουθούμενης πολιτικής και των καταστροφικών υποχωρήσεων που έγιναν στο όνομά της ΔΔΟ, με παράλληλη απόφαση για αγώνα καθαρά αντικατοχικό για απελευθέρωση της Κύπρου, αγώνα ο οποίος θα θωρακίσει και κάθε Ελληνική γωνιά του Εθνικού κορμού την οποία επιβουλεύεται η Αγκυρα. Στη φαρέτρα του αγώνα αυτού προστίθεται σήμερα και ο ενεργειακός μας πλούτος  ο οποίος ανοίγει τις πόρτες για στρατηγικές συμμαχίες οι οποίες είναι εκεί για να αξιοποιηθούν απο τους κατάλληλους Ηγέτες. Πιστεύουμε ότι εσείς μπορείτε να ανοίξετε το δρόμο μιας τέτοιας σωτήριας πορείας.

Κύριε Πρωθυπουργέ είμαστε στη διάθεσή σας να σας επισκεφθούμε στην Ελλάδα και να αναλύσουμε και σε σας και στους συνεργάτες σας την καταστροφική λύση ΔΔΟ η οποία θα οδηγήσει στον τελικό αφελληνισμό της Κύπρου με μεγάλες συνέπειες γιας ολόκληρο τον Ελληνισμό. 

Ο Ελληνικός Λαός και ο Κυπριακός Ελληνισμός προσβλέπουν στο πρόσωπό σας ως τον Ηγέτη που έλειπε τόσες δεκαετίες.

Με εκτίμηση

Για το Σωματειο

Κλεάνθης Σολέας                                                                      Ιωάννης Σιεκέρσαββας

Πρόεδρος                                                                                  Γραμματέας

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα