20.5 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΥΠΕΡ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΒΟΥΝΟ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΥΠΕΡ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΒΟΥΝΟ

121 άτομα, μεταξύ αυτών ολόκληρες οικογένειες με παιδιά, χάθηκαν στο Μαύρο Βουνό Γραμματικού κατά την πτώση της μοιραίας πτήσης της αεροπορικής εταιρείας ΗΛΙΟΣ. Σήμερα παραμονή της Παναγιάς, 10 χρόνια μετά, μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε μνημόσυνο για τους αδικοχαμένους Κύπριους αδελφούς μας που έχασαν τη ζωή τους στην αεροπορική τραγωδία παραμονές του δεκαπενταύγουστου το 2005.

Στο μνημόσυνο χοροστάτησαν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Κηφισιάς κ.κ. Κύριλλος και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, παρουσία συγγενών και φίλων των θυμάτων.

Η τελετή έγινε στο ναό της Παναγίας που κτίστηκε στο χώρο του δυστυχήματος προς τιμήν των νεκρών, με την βοήθεια των κατοίκων, συγγενών και φίλων καθώς και των προαναφερόμενων Σεβασμιότατων Μητροπολιτών, ενώ η Περιφέρεια Αττικής ανέλαβε την συντήρηση του δρόμου που οδηγεί στον ναό.

Στην επιμνημόσυνη δέηση παραβρέθηκαν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο αντιπεριφερειάρχης αν. Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μαραθώνα κ. Σπύρος Λιβαθινός, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και φυσικά συγγενείς των θυμάτων.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα