19.9 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Σε λειτουργία βρίσκεται από τις 15/12/2017 το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σαρωνικού. Το Κέντρο στεγάζεται στο Δημαρχιακό Μέγαρο, επί της οδού Αθηνών και Ρήγα Φεραίου στα Καλύβια και στελεχώνεται από δύο κοινωνικούς λειτουργούς.

Λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 08.00 ως τις 16.00.

Σκοπός του Κέντρου Κοινότητας είναι η υποδοχή, η ενημέρωση και η παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε πολίτες και ιδιαίτερα σε όσους ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, καθώς και η συνεργασία με τις λοιπές κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του Δήμου Σαρωνικού.

Ειδικότερα, οι υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας αναπτύσσονται σε τρεις άξονες:

α. Υποδοχή, ενημέρωση και υποστήριξη των πολιτών,

β. Συνεργασία με υπηρεσίες, φορείς και δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας και

γ. Παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων. 

Από τις υπηρεσίες του Κέντρου μπορούν να επωφεληθούν πολίτες που κατοικούν στο Δήμο Σαρωνικού, οι ωφελούμενοι του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», άτομα ή οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι και άνεργες, παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού και γενικότερα, άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

«Με την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας, κάνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου μας, με σκοπό την προστασία και στήριξη των συμπολιτών μας που χρειάζονται βοήθεια» ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης.

Η ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σαρωνικού εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για περισσότερες πληροφορίες – εγγραφές, δικαιώματα, υποχρεώσεις κτλ. – οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 22993 20339.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα