16.5 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΟΡΓΙΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ «ΠΡΟΚΡΙΣ»

ΟΡΓΙΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ «ΠΡΟΚΡΙΣ»

Απάντηση στα δημοσιεύματα του Φιλοζωικού Σωματείου Κερατέας «Πρόκρις», σχετικά με τα ποσά που διαθέτει ο δήμος για τη σίτιση-περίθαλψη αδέσποτων ζώων της περιοχής, που αμφισβητεί τις 40 χιλιάδες ευρώ που ανέφερε ο δήμαρχος κ. Λουκάς στον απολογισμό του, ότι διατέθηκαν των περασμένο χρόνο απ’ το δήμο για τα αδέσποτα, ο φιλοζωικός αναφέρει ότι μόλις 14 χιλιάρικα δόθηκαν, δίδεται πιο κάτω με αναλυτικούς πίνακες.

Γράφει το δελτίο τύπου του δήμου Λαυρεωτικής: 

Με έκπληξη διαβάσαμε την από 6/1/2015 δημοσίευση του Φιλοζωικού Σωματείου Κερατέας «Πρόκρις» στον τοπικό, αλλά και στον διαδικτυακό Τύπο, σχετικά με το ζήτημα των αδέσποτων σκύλων στο Δήμο μας.

Αποκαθιστώντας την αλήθεια για τα αναληθή, ψευδή και κακόβουλα αυτά δημοσιεύματα, σας παρουσιάζουμε τα εξής:

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας ως Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λαυρεωτικής, αντιμετωπίσαμε με τη δέουσα προσοχή, επιμέλεια και αποφασιστικότητα το θέμα των αδέσποτων του Δήμου.  

Πιο συγκεκριμένα,  ως Δημοτική αρχή σε ελάχιστο διάστημα αφού αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, δρομολογήσαμε δαπάνη ύψους €5.045,98 για την σίτιση των αδέσποτων ζώων του Δήμου. Στον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2015 προβλέφθηκαν και δαπανήθηκαν από τον Ιανουάριο έως και τον Οκτώβρη του 2015  σχεδόν €27.000 για κτηνιατρικές υπηρεσίες (εμβολιασμούς και στειρώσεις) και αγορά ξηράς τροφής. Το Δεκέμβριο του 2015 σε αυτό το ποσό ήρθε να προστεθεί σύμβαση προμήθειας ζωοτροφών που έκανε ο Δήμος με ιδιώτη ύψους 18.646,80 , προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σίτισης των αδέσποτων ζώων για την τρέχουσα περίοδο. Συνολικά, μέσα σε 1μιση χρόνο έχουν δαπανηθεί €45.626,87, ποσό διαπιστώνεται από τα τιμολόγια τα οποία και παρατίθενται παρακάτω.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν αδιάσειστα στοιχεία ότι η Δημοτική μας αρχή μεριμνά αδιάκοπα για την όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση του θέματος. Τα ποσά που δαπανώνται αποσκοπούν στο να μη μένουν χωρίς τροφή τα σκυλιά και να μη γίνονται επιθετικά, να θεραπεύονται όταν τα εντοπίζουμε με ασθένειες και προβλήματα, για να μην τίθεται σε κίνδυνο ο πληθυσμός του Δήμου μας. Παρόλα αυτά, δεν σταματάμε εκεί, αλλά θα οργανώσουμε ενημερωτικές εκστρατείες προς ιδιοκτήτες σκύλων, ώστε να μετριαστεί η εγκληματική ανευθυνότητα των τελευταίων, ενώ επίσης σκοπεύουμε μέσα στο 2016 να συνεργαστούμε πιο εντατικά  με ιδιώτες κτηνίατρους.

Σ’ αυτό το δύσκολο έργο σας θέλουμε συμπαραστάτες και όχι επικριτές. Θεωρώντας ότι η επιστολή που απευθύνατε ήταν αποτέλεσμα της πίεσης που νιώθετε λόγω του δύσκολου έργου σας, σας καλούμε να συνεχίσουμε το δρόμο που ήδη έχουμε “ανοίξει” για το σημαντικό πρόβλημα και στοίχημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ

ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ

ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ  του Δήμου Λαυρεωτικής

Στο Λαύριο και στο Δημοτικό Κατάστημα, σήμερα, 17 Δεκεμβρίου του έτους 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:30 οι κατωτέρω συμβαλλόμενοι:

  1. 1.       Δημήτριος Λουκάς του Ευαγγέλου, Δήμαρχος Λαυρεωτικής, ως νόμιμος εκπρόσωπος του Δήμου, βάσει του άρθρου 86 του Ν.3463/2006 και
  2. 2.       Χρήστος Γουλής του Γεωργίου, ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας «ΖΩΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ», με έδρα στη Θεσσαλονίκη, Αναγεννήσεως 13, με ΑΦΜ 095596661, Δ.Ο.Υ. Α’ Θεσσαλονίκης, καλούμενος εφεξής «Προμηθευτής»

συμφώνησαν και αποδέχτηκαν τα ακόλουθα:

Ο πρώτος των συμβαλλόμενων, έχοντας υπόψη:

ü  Τις διατάξεις του άρθρου 209 του Ν.3463/2006 «Δημοτικός & Κοινοτικός Κώδικας»,

ü  Τις διατάξεις του άρθρου 2 παρ. 12 του Ν. 2286/95,

ü  Τις διατάξεις των άρθρων 3 παρ. 10 και 23 παρ. 4 & 6 του ΕΚΠΟΤΑ (Απόφ. Υπουργείου Εσωτερικών 11389/8.3.93),

ü  Την αρ. πρωτ: 18612/24.09.2015 εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου για διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού για  προμήθεια ζωοτροφών για αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

ü  Το υπ’ αριθμ. πρωτ:20465/23.10.2015 πρωτογενές αίτημα της υπαλλήλου του Γραφείου Προστασίας και Παραγωγής της Δημόσιας Υγείας σχετικά με τη διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια ζωοτροφών για αδέσποτα ζώα συντροφιάς του Δήμου Λαυρεωτικής.

ü  Την υπ’ αριθμ.35/2015 μελέτη της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών με τίτλο: «προμήθεια ζωοτροφών για τη σίτιση αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Λαυρεωτικής», προϋπολογισμού δαπάνης 23.370,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

ü  Την υπ’ αριθμ.225/2015 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής με την οποία έγινε η διάθεση της απαιτούμενης πίστωσης σε βάρος του ΚΑ 15-6693.001 «Πρόγραμμα αντιμετώπισης αδέσποτων ζώων» του προϋπολογισμού εξόδων του Δήμου οικονομικού έτους 2015.

ü  Την υπ’ αριθμ.229/2015 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής με την οποία έγινε η έγκριση της μελέτης και η κατάρτιση των όρων διακήρυξης του πρόχειρου διαγωνισμού.

ü  Την υπ’ αριθμ.803/2015 απόφαση Δημάρχου Λαυρεωτικής με την οποία προκηρύχθηκε η διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού, περίληψη της οποίας δημοσιεύθηκε, κατά τα νόμιμα, στην ημερήσια εφημερίδα «Ηχώ Δημοπρασιών», στην εβδομαδιαία τοπική εφημερίδα «Χτύπος» και αναρτήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημοτικού Καταστήματος, στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαυρεωτικής www.lavreotiki.gr και στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» με ΑΔΑ: 66ΕΧΩΛ1-7ΣΥ.

ü  Το με ημερομηνία 24.11.2015 πρακτικό διενέργειας του πρόχειρου διαγωνισμού (έλεγχος δικαιολογητικών συμμετοχής, αξιολόγηση τεχνικών και οικονομικών προσφορών).

ü  Την υπ’ αριθμ.252/2015 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής με την οποία εγκρίθηκε το πρακτικό διενέργειας και έγινε η κατακύρωση του πρόχειρου διαγωνισμού.

ü  Την αριθμ. πρωτ:23714/15.12.2015 ανακοίνωση – πρόσκλησης υπογραφής σύμβασης

αναθέτει

 στον δεύτερο συμβαλλόμενο την προμήθεια των ειδών που περιγράφονται ακολούθως και στις αντίστοιχες τιμές:

Α/Α

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΜΕΝΩΝ ΕΙΔΩΝ

ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΠΟΣΟΤΗΤΑ

ΤΙΜΗ ΜΟΝΑΔΑΣ

ΑΞΙΑ

  1.  

Αποξηραμένη κροκέτα συντήρησης για ενήλικους σκύλους

Κιλό

20.000

0,59

11.800,00

  1.  

Αποξηραμένη κροκέτα ανάπτυξης για κουτάβια

Κιλό

4.000

0,84

3.360,00

Σύνολο

15.160,00

Φ.Π.Α. 23%

3.486,80

Συνολικά απαιτούμενη δαπάνη

18.646,80

Η προμήθεια θα γίνει σύμφωνα με τους όρους της υπ’ αριθμ. 35/2015 μελέτης της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και της αριθμ.803/2015 απόφασης Δημάρχου με την οποία προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός.

Ο χρόνος παράδοσης θα είναι ένα (1) έτος και το τέλος της σύμβασης της προμήθειας θα επέλθει είτε με την εξάντληση των ποσοτήτων της προμήθειας (συμβατική ποσότητα) είτε με έγγραφη ενημέρωση του προμηθευτή από την υπηρεσία του Δήμου.

Ο ανάδοχος οφείλει σε διάστημα από 1 έως 3 ημέρες από τη στιγμή που λαμβάνει την εντολή προμήθειας να παραδώσει την παραγγελθείσα ποσότητα στα σημεία που θα του υποδείξει η Υπηρεσία.

Ο προμηθευτής δεν έχει το δικαίωμα να προβάλλει αδυναμία έγκαιρης παράδοσης των ειδών, επικαλούμενος τυχόν δυσχέρεια εξεύρεσης στην αγορά του είδους αυτού, γιατί η προσφορά του υποδηλώνει πως είναι σε θέση να εκτελέσει την προμήθεια μέσα στα χρονικά όρια της σύμβασης.

Σε περίπτωση που, για οποιοδήποτε λόγο, ο προμηθευτής θα παραλείψει να παραδώσει τα είδη που του παραγγέλθηκαν ή παραδώσει αυτά με καθυστέρηση, η υπηρεσία μπορεί να προμηθευτεί αυτά από το ελεύθερο εμπόριο, οπότε και η τυχόν επιπλέον διαφορά μεταξύ της συμβατικής τιμής κατά αυτής του ελεύθερου εμπορίου, καθώς και κάθε άλλη πρόσθετη δαπάνη, που έγινε για την αιτία αυτή, θα βαρύνουν τον προμηθευτή και θα καταλογίζονται σε βάρος του.

Σε περίπτωση αδυναμίας του προμηθευτή να προμηθεύσει τα είδη ή παρατηρούμενων καθυστερήσεων παραδόσεως των ειδών, ο Δήμος έχει το δικαίωμα να διαλύσει τη σύμβαση και να κηρύξει τον προμηθευτή έκπτωτο σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, επιβάλλοντας στον προμηθευτή τις από το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.

Ο προμηθευτής εγγυάται το σταθερό και αμετάβλητο της συμφωνημένης τιμής, ανεξάρτητα αν στο χρονικό διάστημα που ορίζεται ως χρόνος παράδοσης της προμήθειας υπάρξουν αυξήσεις από οποιοδήποτε λόγο ή αιτία στην τιμή της μονάδος του συμβατικού τιμολογίου.

Λόγω της τμηματικής παράδοσης των προμηθευόμενων ειδών, σύμφωνα με τις προκύπτουσες ανάγκες του Δήμου, θα εκδίδεται τιμολόγιο του προμηθευτή αμέσως μετά την παράδοση αυτών, στο οποίο θα αναγράφονται οι ποσότητες και η τιμή μονάδας των ειδών.

Η συμβατική αξία της προμήθειας θα πληρωθεί στον προμηθευτή τμηματικά, ανάλογα με την ποσότητα που παραλαμβάνεται κάθε φορά, με την έκδοση χρηματικού εντάλματος πληρωμής που θα συνοδεύεται από τα νόμιμα δικαιολογητικά.

Στη συνολική τιμή κάθε προσφοράς, εννοείται ότι περιλαμβάνονται όλες γενικά οι δαπάνες για την προμήθεια των ειδών στο Δήμο με το ΦΠΑ, καθώς και τα γενικά και επισφαλή έξοδα του αναδόχου καθώς και το όφελος του.

Ο Δήμος υποχρεούται να εξοφλήσει τον προμηθευτή εντός χρονικού διαστήματος εξήντα (60) ημερών και εφόσον η επιτροπή παραλαβής δεν διαπιστώσει κανένα πρόβλημα ως προς την ποιότητα και την καταλληλότητά τους.

Ο Ανάδοχος κατά την πληρωμή υπόκειται στις ακόλουθες κρατήσεις:

ü  Φόρος εισοδήματος

ü  Υπέρ της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, κράτηση σε ποσοστό 0,10% επί της συμβατικής αξίας, πλην ΦΠΑ

Η δαπάνη της προμήθειας προβλέπεται και καλύπτεται από την πίστωση που περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του έτους 2015 και θα βαρύνει τον Προϋπολογισμό Εξόδων του Δήμου Λαυρεωτικής οικονομικού έτους 2015 στον ΚΑ 15-6693.001 «Πρόγραμμα αντιμετώπισης αδέσποτων ζώων» για το χρονικό διάστημα από την υπογραφή της σύμβασης έως και τις 31/12/2015 και τον αντίστοιχο του έτους 2016 για το χρονικό διάστημα από 01/01/2016 έως και την ημερομηνία λήξης της σύμβασης.

Τα στοιχεία της παρούσης συμβάσεως που θεωρούνται ότι αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα και θα ισχύουν με τους υπόλοιπους όρους της είναι:

  1. Η διακήρυξη
  2. Το τιμολόγιο
  3. Ο προϋπολογισμός
  4. Οι τεχνικές προδιαγραφές

Για την καλή εκτέλεση της σύμβασης, ο προμηθευτής κατέθεσε στο Δήμο Λαυρεωτικής την υπ’ αριθμ. 210/708656-3.12.2015 εγγυητική επιστολή ποσού 758,00 ευρώ, της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, η οποία ισούται με ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%) του συνολικού ποσού της σύμβασης χωρίς τον Φ.Π.Α. και θα επιστραφεί στον προμηθευτή μετά την οριστική παραλαβή του συνόλου των ποσοτήτων των προμηθευόμενων ειδών, για το σύνολο ή μέρος του ποσού στο οποίο αναφέρεται, αν εξαιτίας ενδεχόμενης παράβασης των όρων της σύμβασης καταπέσει σε βάρος του, ως ποινική ρήτρα.

Για την εκτέλεση της προμήθειας εφαρμόζονται οι διατάξεις του κεφαλαίου Γ του ΕΚΠΟΤΑ, η δε παραλαβή θα γίνει σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 28 του ΕΚΠΟΤΑ.

Τυχόν διαφορές μεταξύ του Δήμου και του Προμηθευτή, επιλύονται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 40 του ΕΚΠΟΤΑ.

Το κείμενο της παρούσας σύμβασης διαβάσθηκε και βεβαιώθηκε από τους δύο συμβαλλόμενους που υπέγραψαν τρία (3) όμοια πρωτότυπα αυτής εκ των οποίων το ένα (1) έλαβε ο προμηθευτής και τα άλλα δύο (2) παρέμειναν στο Δήμο.

ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ

Δημήτρης Λουκάς, Δήμαρχος Λαυρεωτικής                                               

 

Ο Προμηθευτής

 

 

                         

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα