21.4 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ.

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ.

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 κλιμάκιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) επισκέφθηκε το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Μεταναστών που λειτουργεί στην Αμυγδαλέζα Αχαρνών.

Τους εκπροσώπους του Π.Ο.Υ. υποδέχθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Ανατολικής Αττικής Γιάννης Κλεινάκης και στη συνέχεια όλοι μαζί ξεναγήθηκαν στους χώρους του κέντρου από εκπροσώπους του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει την ευθύνη για τη φύλαξη της δομής.

Οι ξένοι ειδικοί S. Severoni, M. Dembec, S. Montes, M. A. Blanco, S. Abigale ενημερώθηκαν για την υγειονομική κάλυψη των μεταναστών και τη γενική λειτουργία της δομής που φιλοξενεί 1.520 άτομα και έχει δυναμικότητα 2.000 ατόμων.

Σκοπός της επίσκεψης των ξένων ειδικών ήταν να διαπιστώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών με κύριο στόχο τη βελτίωση τους και την καλύτερη διαχείριση τυχόν υγειονομικών προβλημάτων τους. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα