21.5 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΟ ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Στην τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης (Monitoring Committee) του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 στο Παρίσι, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ως αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Τα θέματα που απασχόλησαν τη συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν κυρίως απολογιστικού χαρακτήρα και επικεντρώθηκαν στον απολογισμό της δράσης της Επιτροπής Παρακολούθησης σε εκλογικές διαδικασίες σε διάφορες χώρες της Ευρώπης (Ουκρανία, Αλβανία) αλλά και στην έγκριση από την Επιτροπή των εκθέσεων παρακολούθησης που αφορούσαν την τοπική και περιφερειακή δημοκρατία στη Γαλλία, τη Σλοβακία, τη Γεωργία, τη Μολδαβία, την Αρμενία κ.α. Παράλληλα, αντικείμενο της συζήτησης ήταν και η συμμόρφωση των κρατών – μελών με τον Ευρωπαϊκό Χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (μελετήθηκαν οι περιπτώσεις της Ιταλίας, της Τουρκίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας).

Στη συνέχεια έγινε συζήτηση για τον προγραμματισμό των δράσεων της Επιτροπής για το έτος 2016 και διεξάχθηκε διαδικασία εκλογής του 4ου και 5ου Αντιπροέδρου της Επιτροπής, όπου για πρώτη φορά εκλέχθηκε εκπρόσωπος από την Ελλάδα, ο Δήμαρχος Σάμου Μιχαήλ Αγγελόπουλος. Στην ελληνική αποστολή συμμετείχε επίσης η Δήμαρχος Παρανεστίου Δράμας Αλεξάνδρα – Μαρίνα Σωτηριάδου.

Τα πορίσματα της Επιτροπής Παρακολούθησης θα κατατεθούν στην Ολομέλεια του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών τον προσεχή Μάρτιο στο Στρασβούργο. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα