27.6 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΟ ΥΓΡΟΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΜΠΡΕΞΙΖΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ο ΥΓΡΟΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΜΠΡΕΞΙΖΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ

Στο πλαίσιο της Πράσινης Εβδομάδας 2015 (Green Week), του μεγαλύτερου ετήσιου συνεδρίου σχετικά με την Ευρωπαϊκή Περιβαλλοντική Πολιτική, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 3 – 5 Ιουνίου με βασικό θέμα τη φύση και τη βιοποικιλότητα, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων Υγροτόπων (ΕΚΒΥ) και με τη συνδρομή του Δήμου Μαραθώνα, διοργανώνει τις ίδιες μέρες παράλληλη εκδήλωση για τον υγρότοπο της Μπρεξίζα (Νέα Μάκρη).  

Πρόκειται για ένα τριήμερο γεγονός ενημέρωσης και προβολής σχετικά με τον υγρότοπο της Μπρεξίζα με τίτλο «Αύξηση της  υποστήριξης για την αποκατάσταση του υγρότοπου Μπρεξίζα της Περιφέρειας Αττικής», εκδήλωση που ανοίγει τον διάλογο μεταξύ της Περιφερειακής και Δημοτικής Αρχής, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, των αντίστοιχων Υπουργείων, των περιβαλλοντικών οργανώσεων, των επιστημόνων και των πολιτών. Βασικός στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η συνεργασία, η δικτύωση και η ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών των εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με την αποκατάσταση του υγροτόπου.

Η πρώτη ημέρα – Τετάρτη 3 Ιουνίου – περιλαμβάνει ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά ταξίδια (από τις 9:00πμ. έως και τις 12 το μεσημέρι) στον αρχαιολογικό χώρο και τον υγρότοπο της Μπρεξίζα και απευθύνεται κυρίως στους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής αλλά και σε όποιον άλλο ενδιαφέρεται. Την οργάνωση έχουν αναλάβει από κοινού η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής του ΥΠΟΠΑΙΘ και το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Τη δεύτερη ημέρα – Πέμπτη 4 Ιουνίου – θα πραγματοποιηθεί:

  • 17:00 – 18:00, επίσκεψη – ξενάγηση στο Ιερό των Αιγυπτίων Θεών Μαραθώνος και στον Υγρότοπο Μπρεξίζας Νέας Μάκρης (σημείο συνάντησης Ιερός Ναός Αγίας Κυριακής – Ακτή Νηρέως)
  • 18:30 – 20:30, στρογγυλό τραπέζι των εμπλεκόμενων φορέων στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου σχετικά με συγκεκριμένα μέτρα προτεραιότητας για την αποκατάσταση του υγρότοπου, την προστασία και ανάδειξη της Μπρεξίζα.

Η τρίτη ημέρα – Παρασκευή 5 Ιουνίου – που είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος περιλαμβάνει ενημέρωση σχετικά με τα αποτελέσματα του διαλόγου και τα επόμενα βήματα που σχεδιάζονται.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα