17.5 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΟ 32ΟΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΝΤΑΣ ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Ο 32ΟΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΝΤΑΣ ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Στην ιστορία πέρασε ο 32ος αυθεντικός Μαραθώνιος, που χαρακτηρίστηκε από δύο μεγάλα ρεκόρ, τη πρωτοφανή σε αριθμό συμμετοχή κόσμου που ξεπέρασε όλες τις προηγούμενες και τη μεγάλη νίκη του Φελίξ Κάντι, ο οποίος κάλυψε την απόσταση της διαδρομής σε 2 ώρες 10 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα, την καλύτερη επίδοση/ρεκόρ διοργάνωσης και διαδρομής.

Ο Κενυάτης αθλητής διατήρησε την πρώτη θέση σε όλη τη διαδρομή, μέχρι τη στιγμή που ανέβασε πολύ το ρυθμό στα τελευταία χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει την επίδοση του Ιταλού Στέφανο Μπαλντίνι ο οποίος κατείχε το ρεκόρ της κλασσικής διαδρομής μαραθωνίου με χρόνο 2:10.55.

Ήταν ένας ξεχωριστός αγώνας δρόμου, μια αθλητική γιορτή, όπου εκτός των αθλητών που πήραν μέρος, χιλιάδες απλών πολιτών έτρεξαν ή περπάτησαν μέχρι τον τερματισμό στο καλλιμάρμαρο, είτε διάνυσαν τη διαδρομή απ’ το Μαραθώνα, είτε έλαβαν μέρος στα 5 ή στα 10 χιλιάδες μέτρα.

Σημασία για τους πολλούς είχε ο τερματισμός κι όχι το χρονόμετρο. Αυτό το ελπιδοφόρο μήνυμα δίνει κουράγιο στους μαραθωνοδρόμους της καθημερινότητας, ότι κάποτε φτάνουν στο τέρμα αρκεί να επιμείνουν και να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια.    

Στην αφετηρία του Μαραθωνίου δρόμου στις 9 το πρωί όλοι ήταν εκεί. Ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Αδριανός, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου με τον αντιπεριφερειάρχη ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σπύρο Λιβαθινό και όλο το δημοτικό συμβούλιο, ενώ την εκκίνηση της πρώτης ομάδας των αθλητών, έδωσαν από κοινού η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης.

Στον χαιρετισμό της η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένας Δούρου αναφέρει:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, για έναν ξεχωριστό αγώνα δρόμου. Ενός αγώνα ζωής, ιστορίας. Ενός αγώνα που διαφέρει από όλους τους άλλους για δύο λόγους.

Πρώτον γιατί μόνη η συμμετοχή είναι αυτή που μετράει. Και όχι η θέση του τερματισμού.

Και δεύτερον γιατί έχουμε να κάνουμε με τον μοναδικό, παγκοσμίως, αγώνα που ενώνει το χθες με το σήμερα. Τον αρχαίο Τύμβο με τους αγώνες του Γρηγόρη Λαμπράκη για την ειρήνη.

Έναν αγώνα που στέλνει στις τέσσερις γωνιές του ορίζοντα το πανανθρώπινο μήνυμα της προσπάθειας, της συμμετοχής, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, ηλικίας, στον αγώνα τον καλό. Τον αγώνα για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία, τον Πολιτισμό».

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα