26.2 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΡΑΦΗΝΑΣ

Ουσιαστική παρέμβαση προς τους αρμόδιους φορείς υπέρ της παραμονής του δήμου Μαραθώνα στον Οργανισμό του ΕΦΚΑ Ραφήνας, έκανε η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «Ενωμένη Πολιτεία», όπως αναλυτικά αναφέρεται πιο κάτω: 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Eπικοινωνία : 6944276498 ΤΣΙΡΚΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

Email : [email protected]

Μαραθώνας 5 Ιουλίου   2017

Προς : Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

            κ. Πετρόπουλο Αναστάσιο

Κοιν : – κον Μπακαλεξη Αθανασιο  Δ/τη ΕΦΚΑ

          –  Βουλευτές Περιφέρειας Αττικής

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Περιήλθε σε γνώση μας το σχέδιο Π.Δ. Οργανισμού ΕΦΚΑ που επιχειρεί να αντιμετωπίσει τα οργανωτικά, διοικητικά και λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συναλλασσόμενοι ασφαλισμένοι ή και συνταξιούχοι με τα Ασφαλιστικά Ταμεία, μετά τη ενοποίηση που επέφερε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης ως έκφραση της Κυβερνητικής πολιτικής. 

Με γνώμονα όσα αναφέρονται στο προτεινόμενο  Π.Δ. (Κεφάλαιο Α, άρθρο 1) θα θέλαμε να εστιάσουμε στις προτεινόμενες Τοπικές Διευθύνσεις ΕΦΚΑ που υπάγονται στην ΠΥΣΥ Αττικής και ιδιαίτερα στις περιπτώσεις κδ, κε, κστ, κζ (σελίδες 57,58 του Σχεδίου Οργανισμού ΕΦΚΑ Έκδοση 2) που αφορούν την Ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με την πρόταση του σχεδίου Π.Δ.  προτείνετε ότι  όλοι πλέον οι προαναφερόμενοι συναλλασσόμενοι  του Δήμου Μαραθώνα θα εξυπηρετούνται  από το ΕΦΚΑ  Αγίου Στεφάνου Αττικής. Παράλληλα ενημερωθήκαμε ότι με απόφαση σας, την οποία επικροτούμε ως σωστή και λειτουργική, τελικά θα παραμείνει το ΕΦΚΑ ΡΑΦΗΝΑΣ 

Κύριε Υπουργέ 

θα πρέπει να λάβετε  σοβαρά  υπόψιν σας ότι δεν είναι δυνατόν, σύμφωνα με το προτεινόμενο ανωτέρω σχέδιο Π.Δ  οι κάτοικοι  του Δήμου Μαραθώνος  να εξυπηρετούνται από το ΕΦΚΑ Αγίου Στεφάνου για τους παρακάτω λόγους.

Α) Ο δήμος Μαραθώνος  δεν συνδέεται συγκοινωνιακά με τον Άγιο Στέφανο  και η   

     πρόσβαση   αναγκαστικά θα γίνετε μόνο με ΙΧ .

Β)  Η  μετάβαση  γίνεται με υπεραστική συγκοινωνία  μόνο μέσω Αθήνας.

Γ)  Η συνολική χιλιομετρική απόσταση  ανέρχεται  Μαραθώνας- Αθήνα 40 χλμ

     Αθήνα- Άγιος Στέφανος  30 χλμ  σύνολο 140 χλμ. με την επιστροφή.

Όπως αντιλαμβάνεσθε θα δημιουργηθούν Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ι Α   προβλήματα   για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, των εργοδοτών, των επιχειρηματιών, των συνταξιούχων κλπ. Για  τους αναφερόμενους λόγους θέλουμε  και ζητάμε  ο Δήμος μας να συνεχίσει  να εξυπηρετείται από το ΕΦΚΑ  Ραφήνα όπως γίνεται  όλα αυτά τα χρόνια από της ιδρύσεως  του υποκαταστήματος  ΙΚΑ Ραφήνας.

Κύριε Υπουργέ

Σε μια εποχή που όλοι προσπαθούμε για την βελτίωση των δυσκολιών των πολιτών που πρωτίστως είναι δικιά σας προσπάθεια είμαστε σίγουροι για την θετική σας ανταπόκριση στο δίκαιο αυτό αίτημα του Δημοτών μας.

Με εκτίμηση

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαραθώνα

ΛΟΥΙΖΟΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ

ΤΣΙΡΚΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΠΟΠΗ

ΣΤΑΜΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΜΥΛΩΝΑ ΜΑΤΙΝΑ

ΛΑΣΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

 

 

 

 

Creative People

Τελευταία Νέα

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα