17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠΛΟΥΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Μπορεί ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης, να έχει χάσει τη μπάλα, οι αιρετοί συνεργάτες του όμως, αυτοί που δουλεύουν ακόμα με μεράκι προς όφελος των τοπικών κοινωνιών που απαρτίζουν τον καλλικρατικό Μαραθώνα, παρουσιάζουν έργο. Μια μικρή ηλιαχτίδα λοιπόν, ανάμεσα στη βαριά συννεφιά που έχει σκεπάσει τον ιστορικό δήμο, ο απολογισμός του ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ. Πρόεδρος του οποίου είναι η κ.  Χ. Αν. Ευαγγελίου-Ρίζου, όπως παρουσιάζεται πιο κάτω:

Το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα συνεχίζοντας την από χρόνων αξιόλογη πορεία του και στοχεύοντας σε μια διαρκή πολιτισμική παρουσία και ολοκληρωμένη πρόταση για το χώρο της δημιουργικής έκφρασης και της γνήσιας ψυχαγωγίας, έστριψε πιο δραστικά το τιμόνι για τη φετινή χρονιά. Ανέπτυξε μια σειρά από δράσεις που απλώθηκαν σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο. Συγκεκριμένα:

  1. Λειτούργησαν τμήματα θεατρικού παιχνιδιού για τους μικρούς μας φίλους, από το Νοέμβριο έως τέλος Μαΐου, χωριστά για κάθε ηλικία (προσχολική -3 έως 4, από 5 έως 8 ετών και από 9 έως 13 ετών): 1 τμήμα στο Κ. Σούλι, 2 τμήματα στον Τύμβο, 2 στο Μαραθώνα, 2 στο Γραμματικό και 5 στη Νέα Μάκρη. Απασχολήθηκαν περί τα 240 παιδιά σε κλίμα χαράς και δημιουργίας, όπου με παιχνίδια, ασκήσεις, αυτοσχεδιασμούς και δραματοποιήσεις, άσκησαν την εκφραστική τους ικανότητα, τη φαντασία τους, ήλθαν σε επαφή με τη θεατρική περιπέτεια, αποδέσμευσαν τα συναισθήματά τους, επικοινώνησαν. Αξιόλογοι και ικανοί εμψυχωτές οι: α) Μαρία Ζουράρη β) Γιάννης Καλάκος γ) Ιωάννα Πατσκόφσκα δ) Τζένη Σακοράφα.
  2. Η Κεντρική Σκηνή των ενηλίκων με σκηνοθέτη το Νίκο Γκεσούλη δούλεψε την τραγωδία «Τρωάδες» του Ευριπίδη, που θα κάνει περιοδεία το καλοκαίρι στις Δημοτικές κοινότητες του Δήμου μας καθώς και σε Φεστιβάλ ανά την Ελλάδα: Κόρινθος, Δίστομο, Ζωγράφου, Ιεράπετρα, Καρδίτσα.  Έκδοση προγράμματος.
  3. 3.   Η Νεανική σκηνή απασχόλησε εφήβους και νέους με διδασκαλία θεάτρου και υποκριτικής και ανέβασε τη ρομαντική κωμωδία του  Neil Simon οι «Οι Ηλίθιοι». Σκηνοθέτης η Πελαγία Αγγελίδου. Το έργο θα παρουσιαστεί στο Μαραθώνα και στη Νέα Μάκρη.
  4. 4.  Το Δεκέμβριο συμμετείχε στην ημερίδα με θέμα «Το Δίκαιο του Δάσους»
  5. 5.  Διοργάνωσε θεατρική εξόρμηση με μεγάλη απήχηση και παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση «Ο κύκλος με την κιμωλία» στο Παλλάς.
  6. 6.  Το Μάρτιο συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, με το έργο του Λόρκα «Γέρμα», όπου απέσπασε το βραβείο 1ου γυναικείου ρόλου (Ν. Κοντοθόδωρα), το βραβείο για τη μουσική σύνθεση (Γ. Ψειμάδας) και το βραβείο καλύτερης παράστασης. Η σκηνοθεσία ήταν του Ν. Γκεσούλη.
  7. 7.  Στις αρχές Απριλίου συνδιοργάνωσε με το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου εκδήλωση στο πλαίσιο τριήμερου εκδηλώσεων με αφορμή τον Ημιμαραθώνιο, όπου παρουσιάστηκε το βιβλίο της κας Θεοδωρίδου με θέμα τον πρώτο Μαραθώνιο στην Ολυμπιάδα του 1896 και τον νικητή, του το Σπ. Λούη». Συμμετείχε ομάδα από την Κεντρική Σκηνή με δρώμενο.
  8. 8.  Τον Απρίλιο ξεκίνησε τμήμα με αντικείμενο το Θέατρο Δρόμου με δάσκαλο το Νίκο Χατζημπαμπά, με προοπτική οι δράσεις να συνεχιστούν συστηματικά από το φθινόπωρο και να γίνουν το επόμενο καλοκαίρι οι παρεμβάσεις σε γειτονιές, πλατείες, δρόμους, παραλίες. Στόχος επιπλέον είναι η συμμετοχή μας στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου.
  9. 9.  Διοργάνωσε για τις Απόκριες Πάρτυ στο ξενοδοχείο «Μάτι» με εξαιρετική επιτυχία και ποικίλες δράσεις.

10. Στήριξε την πρωτοβουλία των Ν/Γων  Νέας Μάκρης, 1ου & 3ου , «Βιβλιοπεριπέτειες», με στόχο την ίδρυση Παιδικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

11. Είχε την πρωτοβουλία και έκανε διάβημα προς την Εφορία Αρχαιοτήτων και το ΚΑΣ προκειμένου να εξασφαλισθεί η άδεια να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου μας στις πανσελήνους του καλοκαιριού. Η ανταπόκριση υπήρξε άμεση.

  1. 12.  Συνδιοργάνωσε με τους «Φίλους του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα και την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Ομάδα Τέχνης-Μνημεία Δρώντα» διήμερο εκδηλώσεων με τίτλο «Εικόνες Ιστορικής Συνέχειας» που περιελάμβανε Θεατρική παράσταση  «Η μάχη της Πελαγονίας, μια άγνωστη νίκη», καθώς και Ημερίδα με θέμα τα Μνημεία στο Μαραθώνα από τη Νεολιθική Εποχή έως τη Μεταβυζαντινή .
  2. Στο πλαίσιο των δράσεων που αφορούν σε ΑΜΕΑ θα συμμετάσχει τον Ιούλιο στο 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ «Κωφοί και Ακούοντες εν δράσει», με δράσεις στο Μαραθώνα.
  3. Θα συμμετάσχει στο 2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΙΗΣΗΣ το Σεπτέμβριο

Πιστοί στη θέση μας για τον πολιτισμό και συνεπείς στην προσπάθειά μας για διαρκή πολιτισμική παρουσία καθόλη τη διάρκεια του έτους ευελπιστούμε το Φθινόπωρο του 2015 να συνεχίσουμε τις παραπάνω επιτυχημένες δράσεις και να τις επεκτείνουμε. Στοχεύουμε να δημιουργήσουμε θεατρικό εργαστήρι, να διοργανώσουμε συνέδρια, ημερίδες και αφιερώματα θεατρικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, φεστιβάλ, σεμινάρια δημιουργικής γραφής, μουσικό και εικαστικό εργαστήρι. Επιδίωξή μας είναι το Δημοτικό Θέατριο να “προηγείται” του κοινού και να μην δείχνει ξεπερασμένο από τα πράγματα.

Η στήριξή σας μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε. Για μας η Τέχνη κι ο Πολιτισμός είναι ανάγκη, τρόπος ζωής. Γιατί “η Τέχνη ξεπλένει από την ψυχή τη σκόνη της καθημερινότητας”  (Πικάσο).

Ευχαριστώ, τα μέλη του Δ. Σ. και όσους στήριξαν το όλο εγχείρημα            

Η Πρόεδρος

Χ. Αν. Ευαγγελίου-Ρίζου

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα