17.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠΡΟΣΦOΡΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΓΙΑ ΑΦΡΑΓΚΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΦOΡΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΓΙΑ ΑΦΡΑΓΚΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ

Από μικρά παιδιά μας μαθαίνουν να αγαπάμε τον διπλανό μας, να νοιαζόμαστε και να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε και σίγουρα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά.

Το να κάνεις μικρές πράξεις καλοσύνης για τους συνανθρώπους σου είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό και σίγουρα είναι πολύ όμορφο να γνωρίζεις πως με αυτήν την καλή σου πράξη έκανες μια μικρή διαφορά στην καθημερινή ζωή κάποιου που το είχε ανάγκη.

Η παρακάτω ιστορία είναι ένα όμορφο μάθημα σε όλους μας για το πόσο σημαντικές είναι αυτές οι μικρές πράξεις καλοσύνης και ευχόμαστε να γίνει πηγή έμπνευσης για πολλούς από εσάς.  Όπως ακριβώς συνέβη και με την γυναίκα που έγινε μάρτυρας μια τέτοιας καλής πράξης, μέσα σε μια καφετέρια.

Μπήκα σε ένα μικρό καφέ μαζί με μια φίλη μου και δώσαμε την παραγγελία μας. Καθώς πλησιάζαμε στο τραπέζι μας, δυο άνθρωποι μπήκαν μέσα και πήγαν στον πάγκο.

Ο ένας από αυτούς είπε, «Πέντε καφέδες, σας παρακαλώ. Δυο από αυτούς για εμάς και τρεις σε αναμονή.» Πλήρωσαν για την παραγγελία τους, πήραν τους δύο καφέδες και έφυγαν.

Ρώτησα τη φίλη μου, «Τι είναι οι καφέδες σε αναμονή;»

«Περίμενε και θα δεις,» μου απάντησε.

Όση ώρα ήμασταν εκεί πολλοί ήταν εκείνοι που μπήκαν στο μαγαζί. Δυο κορίτσια ζήτησαν από έναν καφέ η κάθε μια, πλήρωσαν και έφυγαν.

Η επόμενη παραγγελία ήταν για επτά καφέδες και έγινε από τρεις δικηγόρους. Τρεις για αυτούς και τέσσερις σε αναμονή.

Ενώ αναρωτιόμουν ακόμη τι συμβαίνει με αυτούς τους καφέδες σε αναμονή, απολάμβανα τον ηλιόλουστο καιρό και την όμορφη θέα μπροστά στο καφέ.

Ξαφνικά, ένας άνδρας ντυμένος με φθαρμένα ρούχα, που έμοιαζε με ζητιάνο, μπήκε μέσα στο καφέ και ρώτησε ευγενικά, «Μήπως υπάρχει κανένας καφές σε αναμονή;»

Και τότε κατάλαβα… Ήταν απλό: οι άνθρωποι πλήρωναν προκαταβολικά έναν καφέ που προοριζόταν για κάποιον που δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά ένα ζεστό ρόφημα.

Η παράδοση με τους καφέδες σε αναμονή ξεκίνησε στην Ιταλία, όμως έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε κάποιες περιοχές, μπορείτε να παραγγείλετε και άλλα πράγματα εκτός από καφέ, όπως ένα σάντουιτς ή ένα ολόκληρο γεύμα.

Υπάρχουν και στη χώρα μας καφετέριες που δέχονται παραγγελίες για καφέδες σε αναμονή, βρείτε το καφέ της περιοχής σας και κάντε και εσείς μια μικρή πράξη καλοσύνης. Παρακαλούμε κοινοποιήστε το για να διαδοθεί παντού!

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα