21.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣΤΗΝ ΕΡΕΤΡΙΑ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΑ ΚΑΠΗ ΛΑΥΡΙΟΥ & ΚΕΡΑΤΕΑΣ

ΣΤΗΝ ΕΡΕΤΡΙΑ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΑ ΚΑΠΗ ΛΑΥΡΙΟΥ & ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μονοήμερη εκδρομή των γυναικών των ΚΑΠΗ Λαυρίου και Κερατέας στην Ερέτρια, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, χθες 8 Μαρτίου 2017.

Η εκδρομή χρηματοδοτήθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος από το Ν.Π.Δ.Δ. «Κέφαλος». Τα μέλη απήλαυσαν μεσημεριανό γεύμα σε ξενοδοχείο με μουσική και έτσι δόθηκε η ευκαιρία στις συμμετέχουσες για διασκέδαση ανάμεσα σε γυναίκες με κοινά βιώματα.

Με πολύ κέφι και ζωντάνια οι 211 γυναίκες των ΚΑΠΗ χόρεψαν και γιόρτασαν μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες. Σύνθημα όλων ήταν «ισχύς εν τη ενώσει», μια γνώση που οι γυναίκες των ΚΑΠΗ μεταλαμπαδεύουν στις νεότερες γενιές!                            

Το Νομικό Πρόσωπο είχε προετοιμάσει και μία μικρή έκπληξη στις εορτάζουσες: σε κάθε γυναίκα προσφέρθηκε ως αναμνηστικό δώρο ένα μικρό άρωμα. Η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Δήμητρα Πάλλη, έκανε αναφορά στην ιστορία της Γιορτής και πως αυτή καθιερώθηκε, σε ανάμνηση της μεγάλης  διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από τις εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες διαδήλωναν ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Τόνισε παράλληλα πόσο σημαντικό είναι να μην ξεχνάμε τους αγώνες των γυναικών για ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα και για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις.

Οι εικόνες αδιάψευστος μάρτυρας των γραφομένων! 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα