21 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣΤΗΝ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΕΙΑ ΚΛΙΝΗ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΕΙΑ ΚΛΙΝΗ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Η παράταξη «ΑΤΤΙΚΗ- Γιάννης Σγουρός» εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση με το περιεχόμενο του άρθρου 13 του πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται σήμερα, με το οποίο απαλλάσσονται των δημοτικών τελών οι ιδιώτες που θα εκμεταλλεύονται χώρους που τους παραχωρεί το ελληνικό δημόσιο (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ, Αττική Οδός ΑΕ, Ολυμπία Οδός ΑΕ κλπ).

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης μπαίνουν στην προκρούστεια κλίνη πολιτικών, που δεν έχουν καμία σχέση με την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά απεναντίας αποστερούν από τους Δήμους πολύτιμους πόρους, συμπιέζοντας τη δυνατότητα άσκησης κοινωνικής πολιτικής, που τόσο έχουν ανάγκη οι πολίτες.

Η συγκεκριμένη διάταξη εκτός από παράλογη είναι κατά τη γνώμη μας και αντισυνταγματική, καθώς προσκρούει στο άρθρο 102 του Συντάγματος αλλά και στη με αριθμ. 1620/2012 απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣΤΕ) που έκρινε ότι λόγω του δημόσιου χαρακτήρα της αντιπαροχής, η υποχρέωση καταβολής του ανταποδοτικού τέλους δεν προϋποθέτει την χρησιμοποίηση της υπηρεσίας αλλά αρκεί η ετοιμότητα παροχής της.

Η παράταξή μας εκφράζει την στήριξη και την αλληλεγγύη της στο αίτημα της ΚΕΔΕ και των Δήμων για απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης από την Κυβέρνηση και ταυτόχρονα καλεί τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να λάβει άμεσα θέση.

*Στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν οι Δήμοι έξω από τη Βουλή το παρών  έδωσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατ. Αττικής Γιάννης Σμέρος.

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 13 ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Η Βουλευτής Αττικής Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Έξαρχος συναντήθηκαν σήμερα με εκπροσώπους των Δήμων Αττικής που βρίσκονται στα Μεσόγεια. Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν οι Δήμαρχοι κ.κ. Κιούσης Δ., Στάμου Σ., Μεθενίτης Σ. καθώς και Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το άρθρο 13 του πολυνομοσχεδίου που συζητείται στη Βουλή και συγκεκριμένα η εξαίρεση από την καταβολή ανταποδοτικών τελών στους Δήμους των παραχωρησιούχων του Δημοσίου. 

Η κ. Χριστοφιλοπούλου και ο κ. Έξαρχος κατέστησαν σαφές ότι η προτεινόμενη ρύθμιση χωρίζει τους Δήμους των Μεσογείων, στους οποίους βρίσκονται τα μεγάλα έργα της Αττικής όπως η Αττική Οδός και το Αεροδρόμιο, σε δύο κατηγορίες, δηλαδή σε εκείνους που θα εισπράττουν ανταποδοτικά τέλη και σε εκείνους που δεν θα εισπράττουν. 

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη τάσσεται κατά της ρύθμισης και ζητά από την κυβέρνηση να την αποσύρει. Σε αντίθετη περίπτωση θα την καταψηφίσει.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα