20 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΕΙΣΜΟΥ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΕΙΣΜΟΥ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Την άσκηση σεισμού μικρής κλίμακας με τραυματίες  στο Χημείο του 1ου Γυμνασίου Αρτέμιδος που πραγματοποίησε  την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 η Δ/νση Περιβάλλοντος Πρασίνου και Πολιτικής  Προστασίας του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος,  υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, παρακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Σκοπός της άσκησης, στην οποία συμμετείχαν 450 μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 1ου Γυμνασίου Αρτέμιδος, ήταν η διασφάλιση υψηλού επιπέδου ετοιμότητας και συντονισμού μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου φαινομένου.

Στην άσκηση συμμετείχαν οι Δ/νσεις Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Τεχνικών Υπηρεσιών και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος, καθώς και οι ακόλουθοι φορείς: Παράλληλα συμμετείχαν και επιχείρησαν οι κάτωθι φορείς: Π.Υ. Μαρκοπούλου, Α.Τ. Αρτέμιδος, Τροχαία  Αγίας Παρασκευής, Ομάδα  Δ.Ι.Α.Σ., Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου, Ε.Κ.Α.Β., Ε.Τ.Ι.Κ.  (Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών) , Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), Εθελοντική Ομάδα Ε.Ο.Μ.Α.Κ. , Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., ΟΑΣΠ.

Επιπλέον, ως παρατηρητές συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος  Δημήτριος Μάρκου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Λάμπρου Παναγιώτης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νικόλαος Κρόκος και από την Περιφέρεια Αττικής εκτός του Αντιπεριφερειάρχη, η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Ιωάννα Τσούπρα, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Αττικής Αναστάσιος Γιώτης, οι υπάλληλοι της ΠΕ Ανατολικής Αττικής Ελένη Ράπτη και Ηλίας Σιοντόρης και ο Σπύρος Μακρής από τη Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

      

    

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα