20 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΟΙ ΑΝ.ΕΛ. Ρ-Π

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΟΙ ΑΝ.ΕΛ. Ρ-Π

Ως δημότες της Ραφήνας και του Πικερμίου θα θέλαμε με θέρμη να ευχαριστήσουμε το νεοεκλεγέντα βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Περιφέρειά μας κο Κατσίκη για τη μεγάλη του συμπαράσταση κι ανάληψη δράσεων με σκοπό να αποσοβήσει την κατεδάφιση των οικιών των συμπολιτών μας, για τις οποίες είχε εκδοθεί σχετική εντολή από το Δασαρχείο. Μια ανάληψη δράσης που συνίστατο σε ενέργειες ουσιαστικές, που απέδωσαν, ως φαίνεται, καρπούς. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις ενέργειες που έγιναν εκ μέρους του κυρίου Κατσίκη:

1.      Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, στα γραφεία του Συλλόγου «Η Αγία Μαγδαληνή» πραγματοποιήθηκε ευρεία συνάντηση για το συντονισμό ενεργειών με τους κατοίκους ώστε να σωθούν οι οικείες για τις οποίες διατάχθηκε κατεδάφιση και όσες δυνητικά αντιμετωπίζουν τον ίδιο κίνδυνο. Ενδεικτικά, παρευρισκόμενοι ήταν οι Νικολαράκος Βασίλης, Τζαγάκη-Γκύζη Βιργινία (Σύλλογος Αγίας Τριάδας), Ξουρίκης Ιωάννης, Χαραμής Βαγγέλης, Αραπκιλή-Βιάδη Μαίρη, Γερογιάννη Μαρία (Σύλλογος “Ενότητα” Διασταύρωσης), Λεκός Γιώργος, Καραγεωργίου Δημήτρης (Σύλλογος Αγίου Χαραλάμπους), Παπαδόπουλος Γερβάσιος (Σύλλογος “Αγία Μαγδαληνή”), ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συλλόγων Σαντ Πέτρος και πλήθος κατοίκων. Ο κος Κατσίκης ενημερώθηκε για όλες τις προεκτάσεις του ζητήματος και δεσμεύθηκε να προσπαθήσει για υπουργική νομοθετική παρέμβαση που να δίνει τέλος στην αγωνία όλων των συμπολιτών μας. 

2.      Την αμέσως επόμενη ημέρα, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, μετέβη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση συνοδευόμενος από τον Τομεάρχη Ανατολικής Αττικής των Αν.Ελλήνων Καραγεωργίου Δημήτρη, τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Συλλόγων Πέτρο Σαντ και την κα Τζαγάκη Βιργινία (Σύλλογος Αγίας Τριάδας) για να εξασφαλίσει ολιγοήμερη παράταση χρόνου (προσωρινή αναβολή των κατεδαφίσεων) ώστε να προλάβει να διεκδικήσει απ’το νέο Υπουργό Εσωτερικών κο Κουρουμπλή νομοθετική παρέμβαση που να επιλύει το ζήτημα. Όπως διαπιστώθηκε, ύστερα από παραδοχή της αρμόδιας υπαλλήλου, οι κατεδαφίσεις δεν πραγματοποιούνταν επί πολλά χρόνια λόγω «μη διάθεσης σχετικών κονδυλίων» από την κυβέρνηση, ενώ διατέθηκε «ξαφνικά» σχετικό κονδύλι το Δεκέμβρη του 2014 (λίγο πριν τις εκλογές!) από την απερχόμενη κυβέρνηση με αποτέλεσμα να προχωρήσουν τότε σε ανάθεση της εργολαβίας!

3.      Συμμετείχε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον συναρμόδιο Υπουργό κο Κουρουμπλή, το συνάδελφο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κο Πάντζα (συνέβαλε τα μέγιστα στην κοινή αυτή προσπάθεια των δύο τοπικών μας βουλευτών και του αξίζουν επίσης συγχαρητήρια), το δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου κο Πιστικίδη, τον τοπικό Τομεάρχη των ΑΝΕΛ Καραγεωργίου Δημήτρη και τον πρόεδρο της ομοσπονδίας συλλόγων κο Σαντ Πέτρο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός κος Μπαλάφας κι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κος Πουλάκης. Αποτέλεσμα της συζήτησης ήταν να οριστεί κοινή διυπουργική σύσκεψη για το ζήτημα, μεταξύ των υπουργών Εσωτερικών και Περιβάλλοντος που κατέληξε σε γραπτό αίτημα του Υπουργού Εσωτερικών προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για αναστολή των κατεδαφίσεων εώς ότου γίνει σχετική νομοθετική ρύθμιση.

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα