18 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ (ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ) ΤΗΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΕΤΑΙ!

ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ (ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ) ΤΗΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΕΤΑΙ!

Με την αριθμ. 306/2016 ομόφωνη απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε στην πρόσφατη συνεδρίαση της 15ης Σεπτεμβρίου, τη σύναψη και τους όρους σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Παιανίας για την κατασκευή του έργου «Επισκευή Κλειστού Γυμναστηρίου Παιανίας».

Όπως είναι ήδη γνωστό, το Κλειστό Γυμναστήριο Παιανίας, μια αθλητική υποδομή που αποτέλεσε κόσμημα για τον ελληνικό αθλητισμό, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004), παρουσιάζει τη θλιβερή εικόνα της εγκατάλειψης και της ερήμωσης.

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Δήμο Παιανίας, δρομολόγησε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων και ανέλαβε την ευθύνη της χρηματοδότησης για τις εργασίες αποκατάστασης και επισκευής του χώρου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 500.000€.

Από την πλευρά του ο Δήμος Παιανίας αναλαμβάνει μεταξύ άλλων υποχρεώσεων και την ευθύνη της φύλαξης των εγκαταστάσεων. Το έργο θα αποδοθεί προς χρήση στους αθλητικούς φορείς του Δήμου Παιανίας και την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια ολυμπιακή εγκατάσταση προς όφελος των πολιτών και του αθλητισμού όχι μόνο για την Ανατολική Αττική αλλά και γενικότερα για τον χώρο του βόλεϊ.

Σημειώνεται ότι στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε ομόφωνα η έγκριση της σύναψης και των όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Παιανίας για την κατασκευή του έργου «Κατασκευή Αθλητικού Δαπέδου τύπου παρκέ, προδιαγραφών FIBA, για το Κλειστό Γυμναστήριο Γλυκών Νερών», προϋπολογισμού 140.000€.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα