14.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΦΙΛΙΠΠΟΥ ΠΡΟΣ ΣΩΦΡΟΝΗ: ‘‘ΜΟΝΟΣ ΦΤΑΝΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΑ/ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ

ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΠΡΟΣ ΣΩΦΡΟΝΗ: ‘‘ΜΟΝΟΣ ΦΤΑΝΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΑ/ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ

‘‘Σε ότι προχωρήσεις μόνος σου, θα φτάσεις πιο γρήγορα. Αν προχωρήσεις με όλους μαζί θα φτάσεις πιο μακριά’’ με αυτή τη φιλοσοφημένη ρήση ο βετεράνος δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου, μετά από 24 χρόνια θητείας στο δήμο Καλυβίων και μετέπειτα στο Καλλικρατικό δήμο Σαρωνικού, παρέδωσε τη σκυτάλη στον νέο δήμαρχο Σαρωνικού Γιώργο Σωφρόνη,  δεξί του χέρι απ’ το 2009 στη διοίκηση της τοπαρχίας του.

Ο Πέτρος Φιλίππου, έκλεισε τον 24χρονο κύκλο του ως αήττητος δήμαρχος, διανύοντας, όπως γλαφυρά περιέγραψε, μια συναρπαστική πορεία γεμάτη όνειρα και σχέδια για το αρχικό χωριό του, τα Καλύβια, μέχρι το σημερινό διευρυμένο δήμο Σαρωνικού, κατά τη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας ομιλίας του και προχώρησε στο δεύτερο βαθμό της αυτοδιοίκησης κερδίζοντας την αντιπεριφέρεια ανατολικής Αττικής, όπου προσδοκάτε να είναι το ίδιο καρποφόρα, εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας που περνά η χώρα.

«Θα είναι οδηγός μου η εμπειρία που έζησα σαν δήμαρχος», είπε με τη φωνή του να σπάει απ’ τη συγκίνηση, δημιουργώντας ένα στιγμιαίο κενό, που καλύφτηκε απ’ τα χειροκροτήματα των εκατοντάδων συμπολιτών του που κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχιακού μεγάρου Καλυβίων. 

Κάτω απ’ το βάρος  των προσδοκιών των πολιτών που τον εμπιστεύτηκαν στη νέα του θέση, ο κ. Φιλίππου δεσμεύτηκε να σταθεί δίπλα στα δίκαια αιτήματα της νέας δημοτικής αρχής, αλλά και των υπολοίπων τοπαρχών της ανατολικής Αττικής.

«Οι νέοι, υπογράμμισε, θ’ αλλάξουν τα κακώς κείμενα ενός στρεβλού κατεστημένου και στη τοπική αυτοδιοίκηση», μια διαπίστωση που αποτελεί ευχή και προσδοκία όλων των πολιτών στα δύσκολα χρόνια που προμηνύονται για τους δήμους. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα