21.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΧΥΤΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ: ΠΟΛΥΣ ΚΑΥΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ

ΧΥΤΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ: ΠΟΛΥΣ ΚΑΥΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ

Την περασμένη εβδομάδα υποσχεθήκαμε στους συνδημότες μας να τους ενημερώσουμε με τις δράσεις της παράταξης μας τα δυόμιση χρόνια που πέρασαν.

Συμπτωματικά μια ομάδα συνδημοτών, 5-6 άτομα που αυτοαποκαλούνται «επιτροπή αγώνα κατά των ΧΥΤΑ»  ξαναθυμήθηκαν ότι πρέπει να τα βάλουν με τους παλιούς τους συντρόφους, χρησιμοποιώντας  ανοίκειες εκφράσεις στο  Fb και ειρωνευόμενοι, ζητούν να μάθουν τι έκανε η Δύναμη Πολιτών Μαραθώνα αυτά τα δύο χρόνια (εμείς παρ’ όλο που τα σχόλια τους είναι απαξιωτικά και εν ολίγοις προσβλητικά τόσο για τους επικεφαλής μας όσο και για την ίδια την παράταξη μας θα αρκεστούμε στην παράθεση των γεγονότων και βέβαια αναπόφευκτα σε μερικές απορίες που θα πρέπει να απαντηθούν κάποια στιγμή).

ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ  ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤAI ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ  ΥΒΡΙΣΤΙΚΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΚΘΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ  ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΑ.  

Η ιστορία ξεκινά πολύ πίσω, όταν σύσσωμοι οι πολίτες αντιδρούσαν στα σχέδια των διοικούντων, τότε που όλοι ενωμένοι Μαζί με τους επικεφαλής μας, που από τη  λεγόμενη επιτροπή είναι σήμερα… «απόβλητοι δια παντός» προσπαθούσαμε,  αλήθεια πόσοι από τους αρχικούς εκλεγμένους υπάρχουν σήμερα;

Όλα αυτά μέχρι τις 03/12/14 που η Δύναμη Πολιτών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου συνέταξαν και παρουσίασαν στην Ολομέλεια της Δ.Π. (ΝΑΙ εμείς έχουμε και Ολομέλεια και Καταστατικό και Συντονιστικό) ένα σχέδιο για την αποκομιδή απορριμμάτων, μέσα στο κείμενο υπήρξε και η τελευταία παράγραφος αναφερόμενη στην εξαγωγή σύμμεικτων στην Κίνα.

Υπήρξε διαφωνία μεταξύ της πλειοψηφίας του Συντονιστικού και ενός ιδρυτικού μέλους μας που έγινε αιτία για εσωστρέφεια και διαφωνιών για το αν έπρεπε να αναφέρεται  ότι  τα σκουπίδια πρέπει να πηγαίνουν στην Κίνα σαν μοναδική λύση (η μία άποψη) ή να αναφέρεται και όποια άλλη δυνατότητα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε σαν Δήμος (η άλλη άποψη).

Μετά από οκτώ μήνες διαφωνιών και προσπαθειών να συγκεραστούν οι δύο διαφορετικές απόψεις η φίλη μας η Σταυρούλα αποφάσισε ότι ύστερα από 10 χρόνια κοινών αγώνων (Τσιμεντονήσι, Μπρέξιζα, καλώδια ΔΕΗ, Παιδεία και άλλα πολλά) δεν μπορεί πια να είναι με τους φίλους της στο ίδιο μετερίζι, εξαιτίας των απορριμμάτων.

Μας λύπησε πολύ αυτή της η απόφαση και το δηλώσαμε και δημοσίως. Σεβαστήκαμε την απόφαση της και όχι μόνο δεν αντιδράσαμε σε μερικά σχόλια φίλων της αλλά η παράταξη μας  ήταν πάντα μαζί της στις εισηγήσεις της και παραμένει φίλη μας. Στην αντίπερα όχθη  η «επιτροπή αγώνα κατά των ΧΥΤΑ» στη συνεδρίαση της  12/11/15  αποφάσισε και έβγαλε ανακοίνωση στις 17/11/15 

που εξέθετε τις ενέργειες τόσο των Κυβερνώντων όσο και της Περιφέρειας και προς το τέλος διέγραφε δια παντός  τους επικεφαλής της παράταξης μας χωρίς να τους μέμφεται συγκεκριμένα για κάτι .

Την ίδια μέρα για να μη μείνουν  αμφιβολίες, οι ίδιοι άνθρωποι δημοσίευσαν και άλλη ανακοίνωση με πολλά επειδή  που αναφέρει ότι επειδή η επιτροπή  θέλει να μπορεί να έλθει σε σύγκρουση με Κυβέρνηση και Περιφέρεια αν χρειαστεί, επειδή θέλει να ρίξει γροθιά στο μαχαίρι και  ενώ δήλωνε ότι συγκροτήθηκε από ενεργούς πολίτες ανεξάρτητα από κομματικές ταυτότητες, ταυτόχρονα κατήγγειλε τους επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών για τα πολιτικά τους πιστεύω και αποφάσισαν (ποιοι;) ότι δεν μπορούν πλέον να είναι μέλη της επιτροπής, έτσι γενικά και αόριστα, γιατί «δεν συμβαδίζουν πλέον με ην δράση και το πνεύμα τους».

Απ’ ότι ξέρουμε οι αποφάσεις ενεργειών παίρνονται κατά πλειοψηφία και δεν αναφέρεται πουθενά  «ανυπακοή από τους εκδιωκόμενους». Είναι γεγονός ότι ακόμη και σε δικτατορικά καθεστώτα προτού επιβληθούν ποινές οι «κατηγορούμενοι»  καλούνται να απολογηθούν για τα «ατοπήματα τους» εσείς πρωτοτυπήσατε, απλώς αποφασίσατε ότι δεν σας κάνουν, γιατί άραγε;

Είχατε έστω ενδείξεις για αλλαγή πορείας τους δηλαδή, άρχισαν να ενεργούν ενάντια στην άρνηση της εγκατάστασης και λειτουργίας του ΧΥΤΑ στην περιοχή μας; Ή μήπως όπως λένε, σας χάλαγαν τον τραχανά; (στη συνέχεια θα δείτε ότι η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΗΤΩΝ έμεινε σταθερή στις ιδέες της).

Το αστείο είναι ότι  ισχυρίζονται  ότι ο Δεληβοριάς έθεσε εαυτόν εκτός επιτροπής γιατί ζήτησε άκουσον – άκουσον να γίνουν εκλογές σε όλο τον Δήμο, για να «δημιουργηθεί άλλη επιτροπή, προφανώς κάτω από την δική του ομπρέλα» , δηλαδή πρώτον, οι αγώνες δεν αφορούν  όλους τους Δημότες, αλλά μια ΕΛΙΤ , και δεύτερον, είναι σίγουροι ότι ο Δεληβοριάς έχει τόση επιρροή που θα βάλει όλους τους Δημότες κάτω από την δική του ομπρέλα;

Εντάξει, ο Δεληβοριάς και ο Δελαγραμμάτικας  απεβλήθησαν ως «ακατάλληλοι» από την «επιτροπή» σας, γιατί ασχολείσθε μαζί τους και δεν τους αφήνετε να τραβήξουν τον αγωνιστικό τους δρόμο όπως αυτοί νομίζουν, δεδομένου ότι και αυτοί έχουν τον ίδιο στόχο, την μη εγκατάσταση του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό;

Για τον Κο Ξανθό, δεν ξέρουμε τι σας έχουν πει για τις ευθύνες του Δεληβοριά, αλλά σας διαβεβαιώνουμε ότι ο επικεφαλής μας ουδέποτε αναμίχτηκε στον σχεδιασμό του δρόμου που περνάει από το σπίτι σας και ούτε βέβαια συμφωνεί. Τώρα με ποια λογική ζητείται από τον Δεληβοριά να αλυσοδεθεί στη άκρη του δρόμου για να εμποδίσει αυτός μόνος, την συνέχιση του έργου και όχι η «αγωνιστική επιτροπή» αυτό επαφίεται στην κοινή λογική του καθενός.

Ομολογούμε άγνοια για το πόσοι Δημότες συγκεντρώθηκαν στην τελευταία διαμαρτυρία της «επιτροπής» για την διάνοιξη του δρόμου. Αυτά ως προς τις διαγραφές, να δούμε τώρα και τα αποτελέσματα των  «αγώνων» της επιτροπής σας.

Στις27/11/15 έγινε ανοικτή συγκέντρωση στο Γραμματικό, σύνολο συγκεντρωθέντων περίπου 35, φίλοι της Δύναμης Πολιτών 14, Δημοτικοί Σύμβουλοι 10, υπόλοιποι πολίτες 10. Έγιναν και δύο συγκεντρώσεις σχετικά πρόσφατα στη Νέα Μάκρη (Ρώτα) οι παριστάμενοι έκαναν περίπατο στην αίθουσα. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της διαιρετικής πολιτικής σας.

Στα πιο σοβαρά θέματα τώρα. Με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25/04/17 δημιουργήθηκε για άλλη μια φορά (η τρίτη νομίζουμε ) επιτροπή με θέμα την ματαίωση του ΧΥΤΑ- ΧΥΤΥ-ΧΥΤ, όπως  θέλετε πέστε το, με μπροστάρη τον Δήμαρχο, τις περασμένες δύο δεν έγινε τίποτα εξ αιτίας του Δημάρχου. Παρόλα αυτά και με δεδομένο ότι ο Ψηνάκης κατά  δήλωση του ξέρει να χειρίζεται την Δούρου  δεν είδαμε καμιά διαμαρτυρία κανένα καταγγελτικό Δελτίο Τύπου από την «επιτροπή». Δυο μέτρα και δύο σταθμά ανάλογα με τι μας ενοχλεί;

Απορία μας ο δήμος έχει πέντε παρατάξεις, γιατί ποτέ δεν σχολιάσατε τις όποιες ενέργειες  που έγιναν ή δεν έγιναν από τους άλλους συνδυασμούς, όλα καλά με τους υπόλοιπους; Γιατί αυτό το μένος με την Δύναμη Πολιτών, σε τι σας ενοχλεί; 

Ας ελπίσουμε ότι η τελευταία επιτροπή, που έχει τεχνικό σύμβουλο τον κύριο υβριστή μας θα κινηθεί  προς την μεριά της Περιφέρειας  και για τα δυο θέματα και για ΧΥΤΑ και για την αποκομιδή των απορριμμάτων που τόσο πολύ σας ενδιαφέρει, αλλιώς θα ψάχνουμε για «τις γροθιές στα μαχαίρια»

Δεν ξεχάσαμε τις δύο καθόδους με λεωφορεία στα δύο Περιφερειακά Συμβούλια με πανό  και τις έντονες διαμαρτυρίες που έγιναν αιτία να διακοπούν για λίγο οι συνεδριάσεις και μετά λόγω του ότι δεν κατατεθεί από μέρους σας πρόταση, να περάσουν οι προτάσεις που προωθούσε η Περιφέρεια.

Πολύ φασαρία για τη τιμή των όπλων; Πέσαμε μαχόμενοι υπέρτερων δυνάμεων; Να δούμε τώρα τι θα γίνει τουλάχιστον με την διαχείριση των απορριμμάτων;!

Αυτά είναι τα γεγονότα των τελευταίων ετών, αυτά και τα αποτελέσματα των ενεργειών σας , μακρηγορήσαμε λίγο αλλά προσπαθήσαμε να εκθέσουμε ην πραγματικότητα χωρίς ύβρεις και προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Για τους συνδημότες μας που αναρωτιούνται τι έκανε η Δύναμη Πολιτών τα δύο τελευταία χρόνια ας κάνουν λίγες μέρες υπομονή (είναι πολύ το υλικό) και θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά.

Μέχρι τότε ….

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ 

           

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα