27.4 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ300 χρόνια ιστορίας έξω από το Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού

300 χρόνια ιστορίας έξω από το Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού

Μια εντυπωσιακή υπεραιωνόβια ελιά μεταφυτεύθηκε στο κήπο του δημαρχιακού μεγάρου στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού. Από τις καταστροφές στα υπό κατάληψη σχολεία, στο συμβολισμό της γαλήνης και της ζωής.

Μπορεί ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού τις προηγούμενες ημέρες να μονοπώλησε το ενδιαφέρον λόγω των καταστροφών που προκλήθηκαν σε σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη και διαβάσατε έγκαιρα εδώ, όμως συνέβησαν και άλλα γεγονότα πολύ πιο ευχάριστα και με έντονο συμβολισμό.

Το Δημαρχιακό Μέγαρο, πλέον θα κοσμεί με την παρουσία του το δέντρο Σύμβολο της χώρας μας, η ελιά. Και όχι μια συνηθισμένη ελιά αλλά μια υπεραιωνόβια  ελιά, από τον ελαιώνα της Αιγιαλείας, που μεταφυτεύτηκε στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού επί της οδού Λ. Περικλέους.

Το δέντρο έχει ηλικία 300 περίπου ετών και αποτελεί δωρεά της ΕΡΓΟΣΕ προς τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού.

Η εταιρεία που επεκτείνει το σιδηροδρομικό δίκτυο στην Ελλάδα, απαλλοτρίωσε ελαιώνα και με χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου και προσφέρθηκε η επιβλητική ελιά, το πολύτιμο αυτό δώρο της φύσης που αποτελεί μια ζωντανή κληρονομιά.

Τη μεταφύτευση της ελιάς ανέλαβε η υπηρεσία Περιβάλλοντος του Δήμου Παπάγου – Χολαργού υπό την εποπτεία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Αντιμετώπισης της Κλιματικής Κρίσης, Θανάση Κούτρα.

Και ακόμη ένας Δήμος της χώρας, πριν από λίγους μήνες στόλισε μια κεντρική πλατεία του με αιωνόβιες ελιές, οι οποίες με την κατάλληλη φροντίδα των υπηρεσιών προσαρμόστηκαν στο περιβάλλον τους και ξεκίνησαν να αναπτύσονται εκ νέου. Ο λόγος για τον Δήμο της Νέας Σμύρνης που σε μια συγκινητική ανάρτηση του προ ημερών μέσα σε λίγες λέξεις αποτύπωσε το ενδιαφέρον του Δήμου Νέας Σμύρνης για τα δέντρα. Έγραψαν:

Δήμος Νέας Σμύρνης, Πλατεία Άνοιξης

Τα κατάφεραν τελικά οι αιωνόβιες ελιές στην Πλατεία Άνοιξης, προσαρμόστηκαν στο περιβάλλον, έβγαλαν καινούργια κλαδιά. Ένα μικρό θαύμα!

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα